Sådan kan du kontakte BørneTelefonen

Brev

Sindsyg storebror

Læs hele brevet
Svar fra

Børnetelefonen

Kære E,

 Jeg kan godt læse i dit brev, at der er meget  lige nu, som gør dig utryg. Og du føler dig heller ikke helt set af dine forældre.

Jeg ved fra andre unge, der har søskende som er ….., nu kalder jeg det psykisk syg, at det er rigtig svært at være den raske søskende. Jeg forstår godt, at dine forældre bruger meget tid på din bror, for det lyder til at han har et stort behov for voksenhjælp.

Men det betyder bestemt ikke, at du skal føle, som du gør. Jeg tænker, at det er supervigtigt, at du fortæller dine forældre, hvad for angstfølelser, du har omkring din bror, og at du savner dine forældre. Det er helt naturlige følelser, du har, men dine forældre skal vide det for at kunne ændre på sig. Tit ser forældre slet ikke, at der er et problem, fordi de er så optaget at være der, hvor der er akut max brug for dem. Men for dig handler det helt naturligt om, at de bare er forældre for dig. Og husker dig. Og skaber den tryghed i jeres hjem, der skal til for, at du kan trives der og ikke være bange for din bror, og hvad han kan finde på.

Måske tænker du, at det er en for stor opgave at snakke med dine forældre alene. Kunne du snakke med din lærer på skolen og bede om hjælp til at snakke med dine forældre, eller en anden voksen, måske en fra din familie? I kan hjælpes ad, og du kan bruge dit brev og svaret til os at snakke ud fra, som en støtte. Det er i hvert fald vigtigt, at du ikke skal være bange i dit hjem og for dine kaniner. Derfor er det vigtigt, at I taler om det, så du kan få tryghed tilbage. 

Måske gør I allerede meget for, at I har det godt derhjemme. Men det lyder nu til, at der kunne være brug for hjælp fx fra jeres kommune, så I kan få mere ro på - og så din storebror også får hjælp til de ting, han kæmper med.  

Det kan også være, at du skal starte med at ringe til BørneTelefonen 116 111  og få en snak med os - det kan være godt at tale med nogen, som kan lytte til dig og støtte dig.

Jeg håber, du holder fast i dit seje mod, så du og din familie kan få det trygt alle sammen.

Kærlig hilsen BørneTelefonen.

Få endnu flere råd, hvis du er Bange, utryg eller angst

Alle mennesker oplever at være bange mange gange gennem livet. Men hvis man er bange eller angst for ting, som slet ikke er farlige, eller hvis frygten for meget, er det vigtigt, at man får noget hjælp.

Nogle oplever at være bange for noget bestemt som fx eksamensangst, angsten for edderkopper eller at være bange for at flyve.

Det kan også være, det er lidt svært at sige, hvad man helt præcist er bange for. Måske det bare er en følelse af uro og utryghed i kroppen.

Her på siden kan få gode råd eller du kan lave din egen find ro plan. Du kan også læse andre børns breve og BørneTelefonens svar.

Ring

Ring til bisidningen på nummer 35 55 55 56.

SMS

Send SMS til BørneTelefonen på nummer 116111.

Ring

Ring til BørneTelefonen på nummer 116111.

Chat
Chat
Gruppechat
Gruppechat