Sådan kan du kontakte BørneTelefonen

Brev

SEX!!!

Læs hele brevet
Svar fra

Børnetelefonen

Kære pige på 12 år!

Tak for dit brev. Hvor er det godt, at du skriver til Brevkassen for at få hjælp til det, du har været udsat for. Det lyder meget voldsomt, og det er vigtigt, at du får hjælp så hurtigt som muligt. Jeg tænker, at du må være blevet meget bange da du mødte den mand i skoven. Det han har udsat dig for er også ualmindeligt groft, krænkende og meget ulovligt. Det er derfor vigtigt, at det bliver meldt til politiet. Er der mon nogle voksne, fx dine forældre eller de to damer, som har hjulpet dig med at melde det til politiet?

Du skriver, at du snakkede om det der skete i skoven hele den næste dag. Jeg tænker på, hvem det mon var, du fortalte det til? Var det nogle voksne, og hvad gjorde/sagde de til det? Og hvad skete der mon, da damerne fulgte dig hjem? Fortalte du det til dine forældre?

Som sagt, at det meget vigtigt, at det bliver meldt til politiet, hvis det ikke allerede er blevet gjort. Er der nogle voksne, fx dine forældre, en lærer eller en anden du har tillid til, som du kan få til at hjælpe dig med at ringe eller gå ned på politistationen og melde det? Hvis du synes det er svært at fortælle den voksne om det, der er sket, kan du evt. vise ham/hende det brev, du har skrevet til Brevkassen, hvor du beskriver alt hvad der skete i skoven. 

Det er også vigtigt, at du kommer til lægen og bliver undersøgt. Jeg tænker, at du må have haft utrolig ondt i kroppen. Både lige efter, men også i dagene efter. Havde du mon det? Den voksne, du vælger at få til at hjælpe dig med at melde overfaldet i skoven til politiet, kan måske også hjælpe dig med at komme til lægen og blive undersøgt.

Når man har været udsat for sådan et overfald, som du har, er det vigtigt, at man får hjælp fra en psykolog eller terapeut til at bearbejde episoden, da man ellers kan få det rigtig dårligt psykisk på lang sigt. Måske har du efter episoden oplevet, at du har haft svært ved at sove, har været mere bange eller utryg eller har haft svært ved at koncentrere dig i skolen? Din læge kan hjælpe dig med at få en henvisning til en psykolog.

Hvis du ikke har lyst til at bede nogle voksne om hjælp til at melde overfaldet til politiet, er du meget velkommen til at ringe eller sms’e til BørneTelefonen på 116 111. Du kan også logge ind på chatten. Så kan vi hjælpe dig med at anmelde det til politiet. Du har også mulighed for at snakke med en sød rådgiver om overfaldet, og hvordan det har påvirket dig. Det må du have brug for.

Jeg håber meget, at du får snakket med nogle voksne, eller ringer/skriver til BørneTelefonen så snart som muligt, så du kan få den hjælp, du har brug for.

Mange knus og kærlige hilsner
BørneTelefonen
 

Er du blevet seksuelt krænket?

Seksuelle krænkelser er, hvis du bliver tvunget, presset eller lokket til noget seksuelt. Det kan også være en krænkelse, selvom man ikke sagde nej.

En seksuel krænkelse er fx hvis nogen rører ved dig på en seksuel måde, uden at du har givet dem lov. Hvis du bliver bedt om at røre ved dem. Hvis du skal kigge på noget seksuelt eller gøre noget seksuelt – fx tage tøjet af.

Det er heller ikke ok, hvis du bliver presset til at tale om seksuelle emner – fx svare på spørgsmål, om du onanerer.

Det er vigtigt at tale med nogen, hvis man har været udsat for en krænkelse. Her kan du læse mere om seksuelle krænkelser og få gode råd.

Seksuel krænkelse Andre der hjælper

Anmeld digital krænkelse

Anmeld ulovlig deling af billeder og video samt digital afpresning
Læs mere

Anmeld seksuelt overgrebsmateriale

Anmelde seksuelt overgrebsmateriale med børn
Læs mere

Anmeld voldtægt og seksuelle overgreb

Hjælp til at anmelde voldtægt og seksuelle overgreb
Læs mere

Trin for trin Byg et brev

Hvis det er svært at sige noget ansigt-til-ansigt, kan det være nemmere at skrive det ned. Her kan du bygge et brev, som du kan sende til den person, du gerne vil have til at hjælpe dig.

Skriv et brev, sæt ord på det, der er svært at sige. Vi har lavet en guide, der hjælper dig med at skrive de tanker ned, som er svære at fortælle.

SMS

Send SMS til BørneTelefonen på nummer 116111.

Ring

Ring til BørneTelefonen på nummer 116111.

Chat
Chat
Gruppechat
Gruppechat