Sådan kan du kontakte BørneTelefonen

Brev

Selvmordstanjer – ingen hjælp at hente.

Læs hele brevet
Svar fra

Børnetelefonen

Kære  pige på 17 år.

Jeg kan godt forstå, at du føler dig fortvivlet over, at de professionelle har svært ved at se, hvad der går galt i dit liv. Du og dine forældre har opsøgt hjælp flere forskellige steder, og du føler dig desværre ikke hjulpet. Du synes stadig, du har det elendigt.

Jeg kan også godt forstå, at det er vigtigt for dig at føle dig hørt, og at føle der er nogen, der lytter til dig. Det har vi alle sammen brug for, og især du, som har haft det dårligt i 5 år.

Jeg kunne ønske for dig, at familieafdelingen vil bevilge dig samtaler med en psykolog, hvor I i fællesskab kan finde ud af, hvad det er, der ikke fungerer i dit liv. Det har du brug for.Og noget er der jo, siden du ikke har det godt. Hvis du får afslag på psykologsamtaler fra Familieafdelingen, er der den mulighed, at du via din læge kan få psykologsamtaler. Så hvis du og dine forældre synes, I kan betale det, kan I kontakte din læge igen og høre, om du kan få en henvisning.

Hvis det ikke lykkes for dig at få samtaler med en psykolog, vil jeg foreslå, at du får noget rådgivning i http://www.psykiatrifonden.dk/faa-hjaelp.aspx De har både telefon - chat - og brevkasserådgivning og er vant til at rådgive unge, der har psykiske problemer. Her kan dine forældre også få hjælp til, hvad de kan gøre.  

Jeg ved ikke om du og dine forældre har talt med kommunen om hjælp til dig? Hvis du har brug for en støtte til at tale med din sagsbehandler i kommunen, så kunne det være en voksen fra BørneTelefonen, som gik med dig til møderne i kommunen. Vi kalder det for en bisidder - og du kan se og læse mere om det her: https://www.bornetelefonen.dk/bisidder-b%C3%B8rnetelefonen  Måske er det den hjælp, som du kan bruge til at få den hjælp fra din kommune, som du har ret til.

Du er velkommen til at ringe eller smse ind på 116111, hvis du har brug for at vi taler mere om det eller andre ting, du har på hjerte.

Kærlig hilsen

BørneTelefonen

 

Få flere gode råd om selvmordstanker

Selvmordstanker er ofte et tegn på, at man står i en situation, som er svær og som man ikke kan klare alene.

Der kan være mange forskellige årsager til, at man får selvmordstanker. Det kan fx være at man har mistet nogen tæt på. Det kan også være, man har oplevet noget, der har gjort en rigtig ked af det. Eller måske man undrer sig over meningen med livet og derfor tænker på døden.

Hvordan takler man selvmordstankerne? Det første skridt er at tale med nogen om det, det er nemlig vigtigt, at du ikke går alene med tankerne. Men hvordan fortæller man nogen om sine selvmordstanker? Måske man er bange for at gøre andre kede af det eller måske man ikke lige ved, hvordan man starter sådan en snak.

På siden her, kan du finde gode råd og hjælp til hvordan man fortæller noget svært.

Selvmordstanker Andre der hjælper

Angst og depression – gratis psykolghjælp

Gratis psykologhjælp til behandling af angst og depression (18-24 år)
Læs mere

Giftlinjen

Anonym professionel hjælp ved forgiftning af fx medicin eller rusmidler
Læs mere

Headspace

Brug for nogen at tale med? Ring, sms, chat eller duk op (12-25 år)
Læs mere

Trin for trin Byg et brev

Hvis det er svært at sige noget ansigt-til-ansigt, kan det være nemmere at skrive det ned. Her kan du bygge et brev, som du kan sende til den person, du gerne vil have til at hjælpe dig.

Skriv et brev, sæt ord på det, der er svært at sige. Vi har lavet en guide, der hjælper dig med at skrive de tanker ned, som er svære at fortælle.

Ring

Ring til bisidningen på nummer 35 55 55 56.

SMS

Send SMS til BørneTelefonen på nummer 116111.

Ring

Ring til BørneTelefonen på nummer 116111.

Chat
Chat
Gruppechat
Gruppechat