Sådan kan du kontakte BørneTelefonen

Brev

Seksuelt overgreb?

Læs hele brevet
Svar fra

Børnetelefonen

Kære 20-årige pige

Godt at du skriver et brev til os, for det er svært at vide hvad der er op og ned i sådan en situation som du har oplevet. Din tillid til en person du har kendt i mange år har lige fået et kæmpe knæk, på en rigtig kedelig måde.

En aften/nat, der udviklede sig fra to venner der taler sammen og får lidt vin/øl. Du var en god ven i nøden, da han forståeligt var ked af at have mistet hans mor. Om det er alkoholen eller om han havde en intention om noget seksuelt, må stå hen i det uvisse, men forståeligt, du synes det var ubehageligt han i den grad overskred dine grænser. Ingen tvivl om I ikke har opfattet de signaler ens hjemme hos ham. Gudskelov, da du tydeligt sagde fra, lod han dig gå ind på sofaen og sove, så der ikke skete yderligere.

Du spørger hvordan du skal fortsætte med at arbejde sammen med ham.

Du føler sikkert nu, at du ikke kan have den samme tillid til ham som før. Han havde en pågående facon, som overskred dine grænser og ud fra dit brev lyder det, som om han har svært ved at forstå hvilken rolle han bør have overfor sin vens niece.

Det betyder ikke nødvendigvis, at I ikke kan arbejde sammen, men det betyder, at du skal overveje om du vil være alene med ham igen og om det er realistisk at du kan undgå det?

Du kunne også tage tyren ved hornene: Fortæl ham hvor utrolig ubehageligt du oplevede situationen hjemme ved ham, at det var én stor misforståelse, og sig, at det skal han aldrig udsætte dig for igen. Kunne du have lyst til at sige(eller evt. skrive) det til ham? Måske tænker han også over det der skete og er ked af det, så tænker åbenhed kan være med til at I kan få renset luften og få klare linjer imellem jer, hvad tænker du om det?

Jeg kan ikke garantere dig, at han så forstår , at han overtrådte dine grænser  – eller vil respektere dig fremover. Men du vil måske få det rigtig godt med dig selv. Og du får øvet dig i at sætte og holde fast i dine egne grænser.

Jeg synes du skulle snakke med en nær ven eller veninde om din oplevelse. At dele det med nogen hjælper dig til at blive afklaret med hvad du skal – eller ikke skal – gøre nu og komme videre. Jeg håber mit svar også har hjulpet dig lidt på vej.

De kærligste hilsner, BørneTelefonen.

Er du blevet seksuelt krænket?

Seksuelle krænkelser er, hvis du bliver tvunget, presset eller lokket til noget seksuelt. Det kan også være en krænkelse, selvom man ikke sagde nej.

En seksuel krænkelse er fx hvis nogen rører ved dig på en seksuel måde, uden at du har givet dem lov. Hvis du bliver bedt om at røre ved dem. Hvis du skal kigge på noget seksuelt eller gøre noget seksuelt – fx tage tøjet af.

Det er heller ikke ok, hvis du bliver presset til at tale om seksuelle emner – fx svare på spørgsmål, om du onanerer.

Det er vigtigt at tale med nogen, hvis man har været udsat for en krænkelse. Her kan du læse mere om seksuelle krænkelser og få gode råd.

Seksuel krænkelse Andre der hjælper

Anmeld digital krænkelse

Anmeld ulovlig deling af billeder og video samt digital afpresning
Læs mere

Anmeld seksuelt overgrebsmateriale

Anmelde seksuelt overgrebsmateriale med børn
Læs mere

Anmeld voldtægt og seksuelle overgreb

Hjælp til at anmelde voldtægt og seksuelle overgreb
Læs mere

Trin for trin Byg et brev

Hvis det er svært at sige noget ansigt-til-ansigt, kan det være nemmere at skrive det ned. Her kan du bygge et brev, som du kan sende til den person, du gerne vil have til at hjælpe dig.

Skriv et brev, sæt ord på det, der er svært at sige. Vi har lavet en guide, der hjælper dig med at skrive de tanker ned, som er svære at fortælle.

Ring

Ring til bisidningen på nummer 35 55 55 56.

SMS

Send SMS til BørneTelefonen på nummer 116111.

Ring

Ring til BørneTelefonen på nummer 116111.

Chat
Chat
Gruppechat
Gruppechat