Brev

Savner mine forældre

Læs hele brevet
Svar fra

Børnetelefonen

Kære pige på 15 år.

Sommerferien er slut, når du får mit svar, og dine forældre er forhåbentligt kommet sikkert hjem til dig igen.

Jeg ved fra mange andre, at de har det som dig, når de er alene hjemme - både i kortere og i længere tid. Det er altså helt normalt at være nervøs og bange for, at der skal ske noget med dem, man holder af. Det at være alene hjemme er noget man skal øve sig i, for det kan på mange måder være utrygt.

Jeg tænker på, om du mon kunne have fået en veninde over og sove hos dig nogle af dagene? En anden ting man kan gøre, når man er alene og bange, er at lave noget som kan få tankerne lidt væk fra alt det uhyggelige. Det kan være at se en film, lave noget hyggeligt mens man hører radio eller sætte noget musik på og synge højt med.

Jeg synes også, du skal snakke med dine forældre om, hvor bange du har været. Måske er du ikke parat til at være alene, når de tager så langt væk i så lang tid? Er der måske noget familie, du kan besøge, hvis de igen tager afsted? Eller er der en, der kan komme og bo hos dig? 

Jeg håber, I får en god snak. Og at I kan lave nogle aftaler om, hvad du skal gøre, hvis du en anden gang bliver utryg, når du er alene. 

Mange tanker og hilsener fra 

BørneTelefonen

 

Trin for trin Byg et brev

Hvis det er svært at sige noget ansigt-til-ansigt, kan det være nemmere at skrive det ned. Her kan du bygge et brev, som du kan sende til den person, du gerne vil have til at hjælpe dig.

Skriv et brev, sæt ord på det, der er svært at sige. Vi har lavet en guide, der hjælper dig med at skrive de tanker ned, som er svære at fortælle.

sådan taler du med en voksen om det der er svært

Det kan være svært at vide, hvordan man skal starte snakken?

Måske du bekymrer dig om, at de bliver sure? Det kan være du er bange, eller føler du dig misforstået?

Vi har her samlet nogle gode råd til, hvordan du kan tale med en voksen.

Du kan få en Bisidder fra BørneTelefonen

Hvis du skal til møde i kommunen eller i Familieretshuset, kan en voksen fra BørneTelefonen gå med dig. Det er helt gratis at få en bisidder.

Chat
Chat
Gruppechat
Gruppechat