Sådan kan du kontakte BørneTelefonen

Brev

Savner mine forældre

Læs hele brevet
Svar fra

Børnetelefonen

Kære pige på 15 år.

Sommerferien er slut, når du får mit svar, og dine forældre er forhåbentligt kommet sikkert hjem til dig igen.

Jeg ved fra mange andre, at de har det som dig, når de er alene hjemme - både i kortere og i længere tid. Det er altså helt normalt at være nervøs og bange for, at der skal ske noget med dem, man holder af. Det at være alene hjemme er noget man skal øve sig i, for det kan på mange måder være utrygt.

Jeg tænker på, om du mon kunne have fået en veninde over og sove hos dig nogle af dagene? En anden ting man kan gøre, når man er alene og bange, er at lave noget som kan få tankerne lidt væk fra alt det uhyggelige. Det kan være at se en film, lave noget hyggeligt mens man hører radio eller sætte noget musik på og synge højt med.

Jeg synes også, du skal snakke med dine forældre om, hvor bange du har været. Måske er du ikke parat til at være alene, når de tager så langt væk i så lang tid? Er der måske noget familie, du kan besøge, hvis de igen tager afsted? Eller er der en, der kan komme og bo hos dig? 

Jeg håber, I får en god snak. Og at I kan lave nogle aftaler om, hvad du skal gøre, hvis du en anden gang bliver utryg, når du er alene. 

Mange tanker og hilsener fra 

BørneTelefonen

 

Hvordan har du det i din familie?

hvordan har du det med din familie?

Føler du dig udenfor? Kommer du tit op at skændes med dine forældre? Er det svært med dine søskende?

Klik dig videre her og få gode råd til, hvordan du kan få det bedre i familien.

Du kan få en Bisidder fra BørneTelefonen

Hvis du skal til møde i kommunen eller i Familieretshuset, kan en voksen fra BørneTelefonen gå med dig. Det er helt gratis at få en bisidder.

Ring

Ring til bisidningen på nummer 35 55 55 56.

SMS

Send SMS til BørneTelefonen på nummer 116111.

Ring

Ring til BørneTelefonen på nummer 116111.

Chat
Chat
Gruppechat
Gruppechat