Brev

Penge

Læs hele brevet
Svar fra

Børnetelefonen

Kære Du

Det er da også en svær situation, du er endt i. Jeg kan godt forstå, at du nu har dårlig samvittighed og fortryder det, der er sket.

Selvom du synes det er svært, så tror jeg, det kunne være en god idé at fortælle det til din mor. Hun vil nok alligevel finde ud af det før eller siden. Og så er det nok bedst, at du har vist hende den tillid selv at fortælle om din telefonregning.

Måske kender du nogen, fx en moster eller en veninde der kan hjælpe dig med at få det fortalt? 

En mulighed kan også være at du skriver et brev til din mor, hvor du skriver, hvad du har gjort, og hvor ked af det, du er. Hvis du synes, det er svært, kan du i stedet vælge at bruge det brev, du har skrevet herind og måske også mit svar. Du beskriver nemlig ret godt, hvor meget du fortryder det, der er sket. Og dit brev viser meget fint, at du har forståelse for, at 250 kroner er rigtig meget i din familie. 

Jeg ved, at det kan være svært at fortælle, når man har begået en fejl. Men alle mennesker fejler engang i mellem gennem livet. Så mon ikke dine forældre inderst inde godt kan forstå og acceptere, at du kom til at bruge penge på ting på mobilen. De har sikkert også prøvet at gøre noget, de fortrød, dengang de var børn.

Hvis det bare slet ikke er en mulighed for dig at tale med dine forældre, så fortæl det til en anden voksen. Det er nemlig alt for svært at gå rundt med dårlig samvittighed alene. Måske din lærer vil være god at snakke med? Eller en af dine venners forældre?

Når du får svaret fra mig, så har du sikkert holdt din fødselsdag. Jeg håber, du fik en rigtig god dag. Og at oplevelsen med pengene ikke kom til at fylde for meget på dagen.

Kærlig hilsen og tillykke med fødselsdagen fra Børnetelefonen.

sociale medier

Sociale medier fylder meget i vores hverdag. Det er her hvor vi chatter, ringer, sender billeder og liker hinandens ting.

Er der noget, der gør dig usikker eller bekymret? Går du meget op i likes? Eller er dine private billeder blevet delt?

Prøv guiden her på siden og få hjælp trin for trin. Du kan også få gode råd, læse andre børns breve, prøve afstemningen eller se film om billeddeling.

Trin for trin hjælp
Har du været udsat for ulovlig billeddeling? Få hjælp her, hvis nogen har delt et billede eller en video af dig.

Er dine private billeder blevet delt?

Chat
Chat
Gruppechat
Gruppechat