Sådan kan du kontakte BørneTelefonen

Brev

onani og skole

Læs hele brevet
Svar fra

Børnetelefonen

Kære Pige på 12 år,

De spørgsmål du stiller, er der mange på din alder som tænker på.

Onani er helt normalt i din alder. Det er også normalt at være nysgerrig på at stikke noget op i sig. Man skal bare passe på, at det ikke er noget skarpt, da det kan give rifter i skeden. Blyanter er ikke så godt, da de jo kan være spidse. Måske du kan overveje, noget blødt, som fx dine fingre?

Hvordan ens bryster udvikler sig, og hvor hurtigt er meget forskelligt fra pige til pige. Det er ikke sjovt at være den første, der får hår forneden og bryster, og det er heller ikke sjovt at være den sidste. Men det er desværre ikke noget, vi selv kan styre.

Rigtig mange piger oplever at deres bryster vokser forskelligt. Det ene bryst kan vokse meget, mens det andet står stille. Måske er det det, som du oplever lige nu. Men du skal vide det er helt normalt. Måske vil du også kunne se det på de andre piger i klassen til gym. – at der er forskel i deres brysters størrelse.

Du kan også gå ind på Sexlinien, hvor du kan læse en masse omkring onani og kroppens udvikling.

Kærlig hilsen BørneTelefonen

Har du spørgsmål til sex eller den første gang?

Den første gang kan for nogen være en stor ting. Og mange har allerede en forestilling om, hvordan det bliver. Derfor kan nogle opleve at blive nervøse, fordi de gerne vil have en god oplevelse. Men det betyder også, at det kan blive svært at slappe helt af. Nervøsiteten kan fx gøre det svære for drenge at få en stiv pik, og for pigerne at blive våde. Det bedste råd er derfor at tage det helt stille og roligt, og tale sammen om det. 

Det er helt almindeligt at blive nervøs eller usikker omkring sin første gang. Måske du er usikker på, om du kan finde ud af det? Om du vil kunne lide det? Hvornår du er klar? Eller om du ser ”rigtig” ud? 

Der findes ikke nogen rigtig eller forkert måde at se ud på. Kroppe og kønsdele ser forskellige ud. Læs mere her, og få flere gode råd til sex og den første gang! 

Quiz om sex, seksualitet og krop

Kender du til myterne?

Ring

Ring til bisidningen på nummer 35 55 55 56.

SMS

Send SMS til BørneTelefonen på nummer 116111.

Ring

Ring til BørneTelefonen på nummer 116111.

Chat
Chat
Gruppechat
Gruppechat