Brev

ome.tv

hej jeg en pige på 15 år jeg har været inde på ome.tv jeg mødte en dreng han lignede en på 15 så vi begyndte at onanere for hende anden og imens vi gjorde det trykker han pludselig næste så der kommer en ny en og så ser han at jeg onanere og begynder og sige jeg ved hvor du bor også siger han at han vil stikke han pik op i mig når han finder mig.

Hilsen en pige der er bange

Pige, 15 år
Svar fra

Børnetelefonen

Kære dig.

Tak for dit brev.

Det lyder som en rigtig ubehagelig situation, du har været i og jeg vil prøve at hjælpe dig, så godt som jeg kan. Vi taler med flere unge her på BørneTelefonen, som har været udsat for ubehagelige og grænseoverskridende ting på nettet, så du er slet ikke alene.

Du fortæller, at du har chattet med en fyr på nettet og at I har onaneret foran hinanden. Lige pludselig dukker der så en ny fyr op, som truer dig og siger de her rigtig ubehagelige ting til dig.

Jeg kan sagtens forstå, at du bliver bange, når ham den anden truer dig på den måde. Mange siger og gør en masse ting på nettet, fordi det tit ikke har nogen konsekvenser for dem – så derfor siger folk nogen gange nogle ret vilde og grænseoverskridende ting.

Så jeg tror heller ikke, at du behøver at være så bange for hans trusler. Han kan ikke finde frem til hvor du bor eller hvem du er gennem et chatsite. Men det er meget vigtigt at du ikke lader dig true til at gøre andre ting, fx sende noget til ham eller lignende.

Det er aldrig i orden at true folk – og det er både ulovligt ude i samfundet og på nettet. Desværre kan det bare være rigtig svært, at gøre noget ved, når det foregår på nettet. For det kan være svært at finde frem til de folk, som gør det.

Derfor er det også vigtigt, at man passer på selv sig selv på nettet- og man skal være ekstra forsigtig med hvad man deler og gør med andre, for det kan være svært at vide, om man kan stole på den man sidder overfor.

Vi taler med flere unge, som har fået delt billeder eller videoer med dem på, uden at de har givet lov til det. -og selvom det er ulovligt, at dele videoer eller billeder af andre uden at man har fået lov/fået deres samtykke, så sker det desværre alligevel.

Det er en rigtig ubehagelig oplevelse, du har været udsat for og jeg kan ikke lade være med at tænke på, om du mon har nogen omkring dig, som du kan dele det her med? Så du ikke skal gå rundt med den ubehagelige oplevelse alene? En forælder eller en veninde måske?

Jeg håber, at du kan bruge mit svar til noget. Hvis du har brug for at tale mere kan du altid ringe ind til os (116111) eller skrive på chatten. Vi har åbent hver dag fra kl. 09-02.

Kærlig hilsen,

BørneTelefonen

Få endnu flere råd, hvis du er Bange, utryg eller angst

Alle mennesker oplever at være bange mange gange gennem livet. Men hvis man er bange eller angst for ting, som slet ikke er farlige eller hvis frygten styrer, den måde man er på, og hvordan man har det, så er det vigtigt, at man får noget hjælp.

Nogen oplever at være bange for noget bestemt som fx eksamensangst, angsten for edderkopper eller at være bange for at flyve.

Det kan også være, det er lidt svært at sige, hvad man helt præcist er bange for. Måske det bare er en følelse af uro og utryghed i kroppen.

Her på siden kan få gode råd eller du kan lave din egen find ro plan. Du kan også læse andre børns breve og BørneTelefonens svar.

slap af og find ro vejrtrækningsøvelse

Video: gode råd om angst

Hvad er angst egenligt? Og hvordan påvirker følelsen os?

Se video’en på vores YouTube-kanal og vælg det råd, der passer til dig.

Chat
Chat
Gruppechat
Gruppechat