Sådan kan du kontakte BørneTelefonen

Brev

Når jeg taler…

Læs hele brevet
Svar fra

Børnetelefonen

Kære 13-årige pige,

Tak for dit brev. Jeg kan godt forstå, hvis det påvirker dig, at du ikke rigtig kan få sagt det, du gerne vil. Du er bestemt ikke alene om at opleve problemer med at tale. Det sker for flere børn og unge i perioder af deres liv. Og for voksne også. Særligt i situationer, hvor man måske er lidt nervøs. 

Har du lagt mærke til, om det er altid er et problem eller kun i nogle situationer? Det kunne lyde som om, at du måske bliver lidt nervøs og derfor kommer til at snakke lidt for hurtigt? Måske er det derfor mest, når du er sammen med nogen, du ikke er helt tryg ved? 

Man kan godt få hjælp til talevanskeligheder. Du har måske hørt om talepædagoger? Det er folk, der er uddannet til at hjælpe folk med talevanskeligheder. Mange børn og unge får i løbet af deres barndom og ungdom hjælp af en talepædagog. 

Måske har du allerede talt med dine forældre om det? Eller din lærer? Ellers vil jeg råde dig til at gøre det. De vil nemlig kunne hjælpe dig med at vurdere, om du har brug for hjælp fra en talepædagog. Det kan godt være, at du slet ikke behøver at komme til en talepædagog. Men det kunne måske være rart for dig at undersøge? 

Jeg håber, at mit svar hjalp dig på vej. 

Kærlig hilsen,

Børnetelefonen

Få endnu flere råd, hvis du er Bange, utryg eller angst

Alle mennesker oplever at være bange mange gange gennem livet. Men hvis man er bange eller angst for ting, som slet ikke er farlige, eller hvis frygten for meget, er det vigtigt, at man får noget hjælp.

Nogle oplever at være bange for noget bestemt som fx eksamensangst, angsten for edderkopper eller at være bange for at flyve.

Det kan også være, det er lidt svært at sige, hvad man helt præcist er bange for. Måske det bare er en følelse af uro og utryghed i kroppen.

Her på siden kan få gode råd eller du kan lave din egen find ro plan. Du kan også læse andre børns breve og BørneTelefonens svar.

Ring

Ring til bisidningen på nummer 35 55 55 56.

SMS

Send SMS til BørneTelefonen på nummer 116111.

Ring

Ring til BørneTelefonen på nummer 116111.

Chat
Chat
Gruppechat
Gruppechat