Sådan kan du kontakte BørneTelefonen

Brev

Mor eller far

Læs hele brevet
Svar fra

Børnetelefonen

Kære pige på 13 år

Jeg kan godt forstå, at det er hårdt for dig, at dine forældre hele tiden er i retten. Jeg kan også godt forstå, at det påvirker dig meget, at din far opførte sig voldeligt i retten. Det må have været meget ubehageligt for dig. Når du skriver, at du er lidt bange for din far, tænker jeg, at du måske er bange for, om han også kunne finde på at gøre dig noget. Er det mon sådan du har det?

Selv om ens forældre er skilt, og ikke altid opfører sig ordentligt overfor hinanden, er det helt naturligt, at man som barn elsker dem begge to - også selv om man synes, at det de gør, ikke er i orden. 

Du skriver, at du gerne vil bo hos din mor fordi du er lidt bange for din far. Alle børn har ret til at blive hørt om, hvor de gerne vil bo. Du har altså ret til at fortælle, hvor du helst vil bo og hvorfor. Det vil være en voksen fra Statsforvaltningen eller retten, du kommer til at snakke med, uden dine forældre hører hvad du siger. Det synes de fleste børn er meget rart, da det godt kan føles lidt ubehageligt, at skulle sige, at man hellere vil bo hos den anden forælder.

Du kan også få en voksen med fra BørneTelefonen - en bisidder som snakker med dig inden mødet og er med dig i Statsfovaltningen. Måske vil det være en god støtte for dig? Du kan du ringe eller skrive ind på 116111, så hjælper vi dig med at få en bisidder. Du kan også læse mere om vores bisidder og dine rettigheder her: 

 

En anden mulighed er, at du ringer til Statsforvaltningen - de har Børnenes skilsmissetelefon  20600550. Her kan du også få en snak med en rådgiver om, hvad der er bedst at gøre for dig.

Måske vil det også være rart at snakke med en god voksen om det din far gjorde mod din mor? Når man har set noget der er så ubehageligt, som påvirker en meget, er det rigtig godt at snakke med nogen om det. Kan du mon snakke med din mor om det, måske en anden i din familie, en lærer eller måske en anden voksen du kender - måske BørneTelefonen?

 

Mange kærlige hilsner

BørneTelefonen
 

Skal din mor og far skilles? Få gode råde her

Hvis ens forældre skal skilles, kan man opleve at have mange forskellige følelser. Måske man bliver bange og nervøs, det kan også være man bliver rigtig ked af det eller vred og nogen oplever også lettelse, hvis ens forældre har skændes meget. Man kan også sagtens opleve at have alle følelserne. Måske hverdagen pludselig ser anderledes ud og derfor tager det tid at vænne sig til, at mor og far bor hver for sig

Det er vigtigt at sige, at det aldrig er børnenes skyld, når forældre vælger at blive skilt.

Her på siden kan du finde svar på spørgsmålene ved at se film om blandt andet, hvad man kan gøre, hvis man har det svært med sin papmor. Du kan også få viden om dine rettigheder eller læse andre børns breve.

Du har en Initiativret

Det betyder, at når du er fyldt 10 år, kan du bede Familieretshuset om at holde et møde med dine forældre, hvis du ikke har det godt med det, der er blevet bestemt i forbindelse med dine forældres skilsmisse. Det kan f.eks. være om, hvor du skal bo, hvor tit du skal se den forælder, som du ikke bor hos eller noget helt andet, som du måske er ked af.

Du kan ringe til Børnenes skilsmissetelefon på telefonnummer 20 60 05 50 eller du kan udfylde blanketten og sende den direkte til Familieretshuset. Print brevet her.

Du kan også få en bisidder fra BørneTelefonen til at hjælpe dig.

Hvis dine forældre er skilt, og du ikke er tilfreds med, hvordan du skal bo, kan du bruge din initiativret

Du kan få en Bisidder fra BørneTelefonen

Hvis du skal til møde i kommunen eller i Familieretshuset, kan en voksen fra BørneTelefonen gå med dig. Det er helt gratis at få en bisidder.

Spil

Sjitshow

Det er tid til et familiebillede! Men hvem skal have en hundelort på hovedet, og hvem skal have et smækkys? Hvem skal ligne en zombie, og hvem skal være superhelt? Du bestemmer – for det er DIN gakkede familie!

Spil om skilsmisse og om skøre familier

Ring

Ring til bisidningen på nummer 35 55 55 56.

SMS

Send SMS til BørneTelefonen på nummer 116111.

Ring

Ring til BørneTelefonen på nummer 116111.

Chat
Chat
Gruppechat
Gruppechat