Brev

Mit problem

Kære BørneTelefonen,

Jeg er en pige på 20 år og jeg bliver ikke behandl som jeg vil have det, både mine lære og Familie sige det der Passet dem og jeg er Meget utryg og bange. Får alt nu jeg har ikke været i skolen i træ dage. Nu bare fordi jeg er Så bange får Alt,

PS hælp mig 😥

Pige, 20 år
Svar fra

Børnetelefonen

Kære pige 20 år

Det er godt, at du valgte at skrive herind. For den følelse af utryghed og bange du går rundt med, skal man nemlig slet ikke gå rundt med alene. De skal deles.

Tak fordi at du havde modet til at dele dem med os.

Det er slet ikke i orden at dem der skal passe på dig, nemlig lærer og forældre, gør dig bange og utryg, så det skal de have af vide.

Jeg tænker at dine lærer og forældre måske ikke rigtig ved, hvordan du har det, også selvom du prøver at forklare dem det.

Men det kan godt være svært at sætte ord på hvad det er der gør dig utryg og bange.

Man kan være så bange, at det er svært at tænke klart, er det måske sådan du har det?

Jeg har to forslag til, hvad du kan gøre – måske kan du bruge dem.

  1. kan du vise din lærer og forældre dit brev og mit svar. Mit forslag til dem, er, at lytte til hvad du siger til dem, når du forklarer, hvad der sker inden i dig. Det de skal lytte efter er, hvilken følelse, du siger, du har. Og stoppe med at gøre dig bange, når de bare siger, hvad de har lyst til.  Tit prøver lærer og forældre at forstå problemet, men det skal de ikke denne gang.
  2. Jeg foreslå dig at tage kontakt til www.headspace.dk. Du kan både ringe eller chatte eller du kan besøge dem. Det er et sted hvor man kan få snakket om sine problemer. Jeg tænker det kan være godt for dig at få snakket med en person der er vant til at hjælpe unge med at få styr på de svære ting.

Jeg håber, at du får den hjælp du har brug for. At din lærer og dine forældre lytter til dig, så du ikke bliver bange for det, de siger til dig. 

Kærlig hilsen

BørneTelefonen

Få endnu flere råd, hvis du er Bange, utryg eller angst

Alle mennesker oplever at være bange mange gange gennem livet. Men hvis man er bange eller angst for ting, som slet ikke er farlige eller hvis frygten styrer, den måde man er på, og hvordan man har det, så er det vigtigt, at man får noget hjælp.

Nogen oplever at være bange for noget bestemt som fx eksamensangst, angsten for edderkopper eller at være bange for at flyve.

Det kan også være, det er lidt svært at sige, hvad man helt præcist er bange for. Måske det bare er en følelse af uro og utryghed i kroppen.

Her på siden kan få gode råd eller du kan lave din egen find ro plan. Du kan også læse andre børns breve og BørneTelefonens svar.

slap af og find ro vejrtrækningsøvelse

Video: gode råd om angst

Hvad er angst egenligt? Og hvordan påvirker følelsen os?

Se video’en på vores YouTube-kanal og vælg det råd, der passer til dig.

Chat
Chat
Gruppechat
Gruppechat