Sådan kan du kontakte BørneTelefonen

Brev

Mine følelser

Læs hele brevet
Svar fra

Børnetelefonen

Hej 10 årige pige

Jeg kan sagtens forstå, at du gerne vil kunne tale om dine følelser og kunne sige din mening. For nogen kommer det helt af sig selv, og de tænker slet ikke over det. For andre er det rigtig svært og noget som de skal øve sig rigtig meget på.

Jeg fornemmer, at du godt ved, hvad du ville sige, hvis du turde - og du ved, hvad du føler, men kan ikke sige det.

Mit forslag er, at du øver dig - måske kan du starte derhjemme, hvor du er i trygge rammer. Du kan tale med dine forældre om det og spørge, om de vil hjælpe dig. I kan lave en aftale om, at du hver dag skal sige nogle af dine tanker eller følelser højt.

Efter et stykke tid får du måske mod til at tale med din eller dine veninder om det. Som dine gode veninder vil de sikkert forstå dig og vil gerne hjælpe dig. Og du vil sikkert opdage, at du ikke er den eneste, og at dine veninder også har noget, som de synes er svært.

Du kan også skrive et brev, hvor du fortæller om det, som er svært for dig. Jeg kender mange andre, som har det lige som dig, og det har hjulpet dem at tale med nogen om det.

Måske kan det være, at du skal have hjælp af din lærer eller en pædagog, som kan hjælpe dig med at tale med dine veninder. Dine forældre kan kontakte din lærer eller pædagog, så ved de, hvad det handler om og kan bedre hjælpe dig.

De bedste hilsner fra BørneTelefonen

Få endnu flere råd, hvis du er Bange, utryg eller angst

Alle mennesker oplever at være bange mange gange gennem livet. Men hvis man er bange eller angst for ting, som slet ikke er farlige, eller hvis frygten for meget, er det vigtigt, at man får noget hjælp.

Nogle oplever at være bange for noget bestemt som fx eksamensangst, angsten for edderkopper eller at være bange for at flyve.

Det kan også være, det er lidt svært at sige, hvad man helt præcist er bange for. Måske det bare er en følelse af uro og utryghed i kroppen.

Her på siden kan få gode råd eller du kan lave din egen find ro plan. Du kan også læse andre børns breve og BørneTelefonens svar.

SMS

Send SMS til BørneTelefonen på nummer 116111.

Ring

Ring til BørneTelefonen på nummer 116111.

Chat
Chat
Gruppechat
Gruppechat