Sådan kan du kontakte BørneTelefonen

Brev

Min veninde Siger hun r sindsyg!….

Læs hele brevet
Svar fra

Børnetelefonen

Kære pige 15 år

Tak for dit brev. Du lyder til at være en rigtig god ven, der tænker meget på andre. Det er en god egenskab at have. Dog skal du huske at passe på dig selv, så det er godt at du har skrevet til os.

Der er ingen tvivl om, at din veninde har det svært lige nu. Hun skriver til dig, at hun ikke kan tale med hendes klasse, men måske var der andre hun kunne tale med? Måske kunne du foreslå hende, at hun skal tale eller skrive med hendes lærer eller forældre. Når man har det svært, så er det godt at have nogen at tale med. Nogen der kan støtte og hjælpe en til at få det bedre.

Hvis ikke hun har lyst til det, så fortæl hende gerne, at hun i stedet kan kontakte BørneTelefonen på 116111. Kunne du fortælle hende, at du synes, hun skal tale med en voksen, da det ville være godt for hende. Understreg overfor hende, at det ikke er din hensigt at blande voksne ind i jeres venskab for at irritere hende, men fordi du holder af hende.

Det er fuldt ud forståeligt, at du er bekymret for din veninde, når hun skriver sådan til dig. Det lyder til, at I begge har brug for støtte fra en voksen. Din veninde har brug for det, da hun lyder til at have det svært. Og du har brug for det – da du ikke skal være alene om at  hjælpe din veninde til at få det godt igen. Mon du kunne tale med dine forældre om denne veninde? Jeg tænker det er godt for dig, at dele med nogen tættere på dig. Ligesom du har delt det med mig.

Husk på at det ikke er din opgave helt alene, at sørge for at folk har det godt. Det er godt at støtte som en god ven, men det er vigtigt at voksne også får mulighed for at hjælpe, så hele ansvaret ikke ligger på dig. Det kan være alt får hårdt, og derfor skal der mere hjælp til hende. Det håber jeg, at du har mod på at snakke med hende om. Og du også får talt med nogen tættere på dig, så du kan få støtte.

Jeg ønsker alt det bedste for dig og din veninde. I er begge altid velkommen til at kontakte BørneTelefonen. Vores nummer er 116111  og man kan også logge på chatten her:Få hjælp af BørneTelefonen

Kærlig hilsen

BørneTelefonen

 

Få endnu flere råd, hvis du er Bange, utryg eller angst

Alle mennesker oplever at være bange mange gange gennem livet. Men hvis man er bange eller angst for ting, som slet ikke er farlige, eller hvis frygten for meget, er det vigtigt, at man får noget hjælp.

Nogle oplever at være bange for noget bestemt som fx eksamensangst, angsten for edderkopper eller at være bange for at flyve.

Det kan også være, det er lidt svært at sige, hvad man helt præcist er bange for. Måske det bare er en følelse af uro og utryghed i kroppen.

Her på siden kan få gode råd eller du kan lave din egen find ro plan. Du kan også læse andre børns breve og BørneTelefonens svar.

SMS

Send SMS til BørneTelefonen på nummer 116111.

Ring

Ring til BørneTelefonen på nummer 116111.

Chat
Chat
Gruppechat
Gruppechat