Brev

Min storebror!

Læs hele brevet
Svar fra

Børnetelefonen

Kære pige

Det er en meget voldsom oplevelse, du har været udsat for af din storebror. Det er på ingen måde i orden, det, din storebror har gjort mod dig, og det er både ulovligt og strafbart. Du har brug for noget hjælp til at sørge for, at det ikke skal ske igen. Jeg vil meget gerne give dig nogle ideer til, hvor du kan få hjælp og hvad du kan gøre.

Mange, der har været udsat for seksuelle overgreb, kommer bagefter til at bebrejde sig selv, det, der er sket. Nogle kan gå rundt og tænke, at noget af det måske er deres egen skyld. Har du også tænkt sådan nogle tanker? Hvis du har, skal du vide, at dette ikke er din skyld, men din storebrors ansvar. Det var ham, der gjorde noget, der er forkert. Du havde endda modet til at sige fra og bede ham stoppe. Det kan være rigtig svært at sige fra så tydeligt, og mange har slet ikke så meget mod som dig.

Jeg kan forestille mig, at det må have gjort det ekstra svært for dig, at det var din storebror, der gjorde disse ting mod dig. Og at du har haft rigtigt mange ting at tænke over, siden det skete. Måske har dig og din storebror altid haft det fint sammen – men selvfølgelig småskændes som næsten alle søskende? Og måske holder du et eller andet sted stadig af din storebror – netop fordi han er din storebror? Måske kan du ikke forstå, hvordan i alverden, han kunne få sig selv til at gøre det? Og måske er du bange for, hvad der skal ske med ham, hvis du anmelder det? Og hvordan resten af familien vil reagere?

Alle disse tanker er helt almindelige, men stadig svære at gå rundt med alene. Det er vigtigt, at det ikke sker igen, og at din storebror bliver stoppet. Og det er også vigtigt, at der bliver passet på dig. Måske har du en god lærer eller pædagog omkring dig, du kunne fortælle til, hvad du har oplevet? Eller måske kunne du vise læreren dit brev her til brevkassen og eventuelt mit svar, hvis du ikke bryder dig om at skulle fortælle det direkte? Læreren vil så kontakte kommunen, der vil sørge for, at din storebror bliver stoppet, og at du og resten af familien får hjælp.  

Måske synes du, at du ikke helt er klar til at tage skridtet? Det er også helt i orden, da du helt sikkert har mange ting, du går rundt og tænker over. Og måske har du brug for først at snakke nogle ting igennem helt anonymt. Du er meget velkommen til at ringe til BørneTelefonen, hvor vi meget gerne vil snakke med dig. Hvis du hellere vil skrive, kan du også sende SMS eller prøve vores chat.

Jeg håber, du har fået nogle ideer til, hvad du vil gøre. Jeg er overbevist om, at det nok skal lykkes dig. Du har modet, der skal til.

Kærlig hilsen BørneTelefonen

Er du blevet seksuelt krænket?

Seksuelle krænkelser er, hvis du bliver tvunget, presset eller lokket til noget seksuelt. Det kan også være en krænkelse, selvom man ikke sagde nej.

En seksuel krænkelse er fx hvis nogen rører ved dig på en seksuel måde, uden at du har givet dem lov. Hvis du bliver bedt om at røre ved dem. Hvis du skal kigge på noget seksuelt eller gøre noget seksuelt – fx tage tøjet af.

Det er heller ikke ok, hvis du bliver presset til at tale om seksuelle emner – fx svare på spørgsmål, om du onanerer.

Det er vigtigt at tale med nogen, hvis man har været udsat for en krænkelse. Her kan du læse mere om seksuelle krænkelser og få gode råd.

Trin for trin Byg et brev

Hvis det er svært at sige noget ansigt-til-ansigt, kan det være nemmere at skrive det ned. Her kan du bygge et brev, som du kan sende til den person, du gerne vil have til at hjælpe dig.

Skriv et brev, sæt ord på det, der er svært at sige. Vi har lavet en guide, der hjælper dig med at skrive de tanker ned, som er svære at fortælle.

Ring

Ring til bisidningen på nummer 35 55 55 56.

SMS

Send SMS til BørneTelefonen på nummer 116111.

Ring

Ring til BørneTelefonen på nummer 116111.

Chat
Chat
Gruppechat
Gruppechat