Sådan kan du kontakte BørneTelefonen

Brev

min mor slår mig

Læs hele brevet
Svar fra

Børnetelefonen

Kære pige på 13 år,

Tak for dit brev. Hvor er det godt, at du har haft mod til at skrive til os. Det mod skal du holde fast i, så det kan hjælpe dig videre.

Jeg forstår godt, at du ikke kan holde det ud. Det kan godt være at dine forældre er udlændinge, men som du sikkert ved, er det strafbart og ulovligt at slå børn i Danmark. Dine forældres ansvar er at skabe et trygt hjem og passe på dig, til du bliver 18 år. Det lyder ikke til at være sådan hjemme hos dig lige nu.

Det er ikke i orden, at du skal være alene med det, som du oplever lige nu. Du har brug for hjælp fra en voksen, som sammen med dig kan være med til at få lagt en plan for, hvordan tingene kan blive i orden hjemme hos dig og din familie.

Jeg ved fra andre unge, jeg har skrevet med, at de føler, de måske er skyld i at deres forældre slår eller behandler dem grimt. Det er vigtigt, at du forstår, det aldrig er din skyld! Uanset hvad du gør, må dine forældre ikke behandle dig, som du oplever derhjemme.

Kender du en voksen, som du er tryg ved. En du kunne fortælle, hvordan det er? Så de kan hjælpe dig med at få den hjælp, som du og din familie har brug for. Det kunne være din klasselærer, en venindes mor, sundhedsplejersken på skolen eller en helt anden.

Vi har alle sammen en sagsbehandler på kommunen. En sagsbehandler har pligt til at hjælpe, hvis de får kendskab til, at der er en familie som din, hvor det ikke går godt. Du kunne få en voksen til at gå med på kommunen og bede dem om hjælp.

Vi har i Børns Vilkår en bisidderordning, som du kan læse om her: https://bornetelefonen.dk/bisidder.

En bisidder er netop sådan en voksen, som kan gå med på kommunen og bede om hjælp. Bisidderne er er vant til at tale med børn og unge, der har problemer. Og bisidderen kender til den hjælp, familier kan få. Det er nemlig sådan, at der er mange måder, at hjælpe en familie som din på. Så du skal ikke frygte, at din dine søskende eller familie bliver taget fra dig. Din mor fx kunne få hjælp til at styre sit temperament og lære, hvordan man opdrager uden at bruge vold.

Hvis det hele er lidt for uoverskueligt lige nu, kan du starte med at ringe til BørneTelefonen på 116111. Her sidder der voksne klar til at snakke med dig. De vil også kunne fortælle dig om bisidderordningen i Børns Vilkår.

Til sidst vil jeg håbe, at du holder fast i dit mod til at få hjælp. Du fortjener - som alle unge - et godt ungdomsliv.

De bedste hilsener fra BørneTelefonen

Få flere gode råd, hvis du oplever Vold i familien

Vold er altid ulovligt, så hvis du oplever vold i familien, er det rigtig vigtigt, at du får hjælp. Hvis din mor eller far slår eller taler nedladende til dig, så er det aldrig din skyld! Det er altid de voksnes ansvar, at du føler dig tryg.

Vold kan ske på forskellige måder. Nogle oplever, at deres forældre er voldelige overfor hinanden. Det kan også være, at volden går ud over dig eller dine søskende.

Vold i hjemmet kan både være fysisk og psykisk. Fysisk vold er, hvis man fx bliver sparket, slået, rusket eller nevet. Psykisk vold er, hvis man fx bliver ignoreret, ydmyget, truet eller talt nedladende til.

Her på siden kan du få nogle råd til, hvordan du kan få hjælp, hvis du oplever vold derhjemme. Du kan se en video om vold i familien, læse om rettigheder, få hjælp til at skrive et brev eller læse andre børns breve og BørneTelefonens svar.

Du kan få en Bisidder fra BørneTelefonen

Hvis du skal til møde i kommunen eller i Familieretshuset, kan en voksen fra BørneTelefonen gå med dig. Det er helt gratis at få en bisidder.

Trin for trin Byg et brev

Hvis det er svært at sige noget ansigt-til-ansigt, kan det være nemmere at skrive det ned. Her kan du bygge et brev, som du kan sende til den person, du gerne vil have til at hjælpe dig.

Skriv et brev, sæt ord på det, der er svært at sige. Vi har lavet en guide, der hjælper dig med at skrive de tanker ned, som er svære at fortælle.

Vold Andre der hjælper

din kommune – din Indgang

Rådgivning og andre hjælptilbud for børn og unge.
Læs mere

Bryd Tavsheden

Til dig, der er udsat for vold i familien eller i et kæresteforhold (13-24 år)
Læs mere

Ud af voldens skygge

Rådgivning og behandlingstilbud til voldsramte kvinder og børn (over 18 år)
Læs mere

Ring

Ring til bisidningen på nummer 35 55 55 56.

SMS

Send SMS til BørneTelefonen på nummer 116111.

Ring

Ring til BørneTelefonen på nummer 116111.

Chat
Chat
Gruppechat
Gruppechat