Sådan kan du kontakte BørneTelefonen

Brev

Min mor forstår ikke at jeg har stress!

Hej

jeg er en pige på 11 år. Her kommer mit problem.

En gang sidste år havde vi om stress i skolen. Meget af der vi snakkede om kunne jeg gidt gendkende ved mig selv.

Så da jeg kom hjem tog jeg en stress test og den viste at jeg havde svaret ja til to meget alvorlige spørgsmål og at jeg skulle kontakte lægen hurtigst muligt.

Jeg blev selvfølgelig rigtig ked af det så næste dag i skolen fortalte jeg det til min klasselærer.

Hun sagde at når jeg kom hjem skulle sige det til min mor så vi kunne komme til lægen.

Jeg turde ikke sige det ansigt til ansigt til min mor så jeg sendte hende er billede af testens svar og forklarede på SMS hvad det hele gik ud på. Hun ringede og spurgte om det var noget jeg havde gjort sammen med en veninde og grinede lidt. Hun tog det slet ikke seriøst. 

Da hun kom hjem spurgte hun hvad det dog hvar for noget jeg havde lavet (grinende) jeg sagde til hende at det var alvorligt og ikke noget at grine af. Hun svarede at jeg selv stressede mig og at det jo ikke var hendes skyld!

Jeg blev så ked af det og det var slet ikke den reaktion jeg havde regnet med. Nu har jeg lige taget testen igen og nu har jeg svaret ja til 4 alvorlige spørgsmål!

Jeg tænker bare hvad nu hvis det bliver ved sådan!!!!!

Ved virkelig ikke hvad jeg skal gøre håber i kan hjælpe????

Pige, 11 år
Svar fra

Børnetelefonen

Kære pige på 11 år.

Jeg kan godt forstå at du blev bekymret, når der i testen stod at du har stress, og at du skal kontakte din læge. Hvor var det sejt af dig at du fik sagt det til din lærer. Det må da have krævet lidt mod?

Gad vide hvad det er for symptomer du har? Og gad vide om du stadig føler dig stresset? For det er aller vigtigst hvordan du går og har det. Og ikke helt så vigtigt hvad testen på internettet viser. For mange tests kan nemlig godt tage fejl.

Jeg synes det var super sejt af dig at du sendte et billede af testen til din mor, så hun kunne se den. Men hvor var det ærgerligt at hun ikke tog det seriøst. Det lyder som om hun ikke har forstået hvor bekymret du faktisk går og er. Jeg tror det er en god idé at tale med hende om det igen. Sig at du stadig er bekymret for at du har stress. Fortæl hende hvad du føler i din krop og dit hoved der gør, at du er bekymret. Nogle gange forstår de voksne først hvad man mener når man siger tingene 2 gange. Hvis du stadig ikke har lyst til at sige det direkte til din mor, så kunne det måske være en idé at vise hende brevet her? Eller til din far?

Det er også muligt at du igen tager fat i din lærer og fortælle om den ubehagelige oplevelse du havde med din mor, sidst du tog fat i hende og du føler det nu er blevet værre. Måske læreren kan hjælpe dig med at få talt med din mor. Så kan læreren også fortælle, hvad det var I arbejdede med i klassen omkring stress og tale med din mor om det ville være en god ide at få bestilt en tid hos lægen.

De fleste skoler har en sundhedsplejerske eller skolelæge. Du vil også kunne spørge din lærer om I har en sådan på din skole, og så få en snak med denne om hvordan du har det og du har brug for hjælp til at få talt med din mor.

De bedste hilsner

Børnetelefonen 

Få endnu flere råd, hvis du er Bange, utryg eller angst

Alle mennesker oplever at være bange mange gange gennem livet. Men hvis man er bange eller angst for ting, som slet ikke er farlige, eller hvis frygten for meget, er det vigtigt, at man får noget hjælp.

Nogle oplever at være bange for noget bestemt som fx eksamensangst, angsten for edderkopper eller at være bange for at flyve.

Det kan også være, det er lidt svært at sige, hvad man helt præcist er bange for. Måske det bare er en følelse af uro og utryghed i kroppen.

Her på siden kan få gode råd eller du kan lave din egen find ro plan. Du kan også læse andre børns breve og BørneTelefonens svar.

Ring

Ring til bisidningen på nummer 35 55 55 56.

SMS

Send SMS til BørneTelefonen på nummer 116111.

Ring

Ring til BørneTelefonen på nummer 116111.

Chat
Chat
Gruppechat
Gruppechat