Sådan kan du kontakte BørneTelefonen

Brev

Min mor er min far utro

Læs hele brevet
Svar fra

Børnetelefonen

Kære A,

Jeg tænker, at du er blevet sat i en rigtig svær situation, og jeg synes, at det er utrolig flot at du konfronterede din mor da du så, hun havde skrevet seksuelle beskeder med en mand. Du beskriver, at du efterfølgende nærmest har forsøgt at lukke din viden ude. Måske har det været en måde passe på dig selv i en meget vanskelig situation. Det må også have været hårdt for dig at gå med denne viden i så mange år, derfor virker det nok også meget stærkt og som en stor skuffelse nu, da det dukker op igen.

Du vil gerne fortælle din far om din viden, men du er bange for konsekvenserne. Først og fremmest vil jeg gerne sige, at din far og mor ikke fra hinanden, fordi du fortæller ham det det du ved. Hvis de går fra hinanden, så er det deres valg ud fra det der sker mellem dem. Du kan eventuelt overveje om det er lige nu, det skal fortælles, eller om det måske giver bedre mening at skrive eller fortælle dine forældre, at du er bekymret for deres ægteskab og om de bliver sammen. Uanset hvilken beslutning du tager, så er det ikke din skyld hvis dine forældre beslutter sig for at gå hver til sit.

Jeg kan sagtens forstå, at du har et stort ønske om at dine forældre skal forblive sammen. Det hænder også i parforhold, at man vælger at arbejde med tilliden og starte på en frisk. Uanset hvad jeres forældre vælger at gøre, kommer den næste tid nok til at være svær. Jeg tænker, at både du og din søster vil kunne mærke, at jeres forældre er i en krise og at der måske går lidt tid, hvor I ikke med sikkerhed ved, hvad der skal ske. Jeg håber, at I i denne tid kan passe godt på jer selv og hinanden.

Måske kan det hjælpe dig at være lidt mere sammen med veninder, fordybe dig ekstra i skolebøgerne eller noget helt tredje. Det kan også være, at du oplever, at det bliver mere tåleligt, hvis du deler dine bekymring for dine forældres ægteskab med én du stoler på. Du skal jo kun fortælle de detaljer, du selv vil, men måske kan være rart at få lettet dit hjerte.

Med tiden tænker jeg også, at det er rigtig godt at få talt det her igennem med din mor. Du beskriver, at du føler dig såret og skuffet. Det har naturligvis ikke været din mors intention, men hun har sat dig i en rigtig vanskelig situation. Når du er klar, tror jeg, at det vil føles rigtig godt at få sat ord på dine følelser og tanker. 

Jeg ønsker dig alt det bedste

Med venlig hilsen

BørneTelefonen

Hvordan har du det i din familie?

hvordan har du det med din familie?

Føler du dig udenfor? Kommer du tit op at skændes med dine forældre? Er det svært med dine søskende?

Klik dig videre her og få gode råd til, hvordan du kan få det bedre i familien.

Du kan få en Bisidder fra BørneTelefonen

Hvis du skal til møde i kommunen eller i Familieretshuset, kan en voksen fra BørneTelefonen gå med dig. Det er helt gratis at få en bisidder.

Ring

Ring til bisidningen på nummer 35 55 55 56.

SMS

Send SMS til BørneTelefonen på nummer 116111.

Ring

Ring til BørneTelefonen på nummer 116111.

Chat
Chat
Gruppechat
Gruppechat