Sådan kan du kontakte BørneTelefonen

Brev

Min lærer hader mig

Læs hele brevet
Svar fra

Børnetelefonen

Kære pige

Mange tak for dit brev. Ud fra dine beskrivelser lyder det rigtig nok, som om din matematiklærer har misforstået dine intentioner og samtidig overreagerer.
Det er ikke din skyld, at I har været på ferie midt i skoleåret. Det er en beslutning, dine forældre har taget, og det bør du ikke straffes for.
I det hele taget bør hun ikke reagere, som hun gør.

Jeg vil foreslå dig, at du skriver til hende på ElevIntra, eller at dine forældre skriver til hende på ForældreIntra. Her kan du eller de forklare, hvad det egentlig var, du spurgte om + fortælle hende, at du rent faktisk har afleveret din opgave.

Hvis det ikke hjælper, så kan dine forældre skrive til ledelsen (og din klasselærer) og gøre opmærksom på, at der er opstået et kommunikationsproblem jer og matematiklæreren imellem.
Det kan man gøre på en stille og rolig måde, så man ikke optrapper konflikten, men i stedet beder om hjælp til at få den løst.

Hvis du ellers har tillid til din klasselærer, så kunne du også prøve at tage en snak med hende om det. Hun kender jo både dig og din matematiklærer. Måske kan hun hjælpe, og måske ville det også være rart for dig at få fortalt hende om de bekymringer, du har nu hvor din far har dårligt hjerte.
Nogle gange hjælper det, når en anden hjælper én til at se tingene oppe fra, og måske kan hun også tale med din matematiklærer og gøre opmærksom på, at der er opstået en misforståelse, og at du er blevet rigtig ked af det. 

Jeg vil også foreslå dig, at du taler med din ven om det, så det ikke kun går gennem dine lærere. Du kan fortælle ham, at det gør dig ked af det og frustreret, når han gør sådan og sådan. Og fortæl så, at du ikke har så meget overskud, fordi du selv tumler med noget. Så har du været imødekommende samtidig med, at du siger fra og passer på jeres forhold. Det kan være en rigtig god måde at gøre det på, så I ikke ligefrem bliver uvenner.

Jeg vil ønske dig stort held og lykke.

Hvad gør man, hvis man er Skoletræt?

Gode råd om at være Ny i klassen

Skole og efterskole Andre der hjælper

Uddannelsesguidens eVejledning

Vejledning om uddannelse og job
Læs mere

Har du eksamensangst? Få flere gode råd her

Måske har du tanker som: Hvordan undgår jeg eksamensangst? Hvordan skal jeg forberede mig inden min eksamen? Er der øvelser til eksamensangst? Hvad gør jeg, hvis jeg ikke kan huske, hvad jeg skal sige?

 

Måske du kender at nervøsiteten vokser sig så stor, at den nærmere bliver til en eksamensangst? Så er det vigtigt, at få talt om det med nogen.

 

Her på siden kan du få gode råd til at få dine katastrofetanker ud af hovedet, lægge en plan for, hvordan du forbereder dig, prøve vejrtrækningsøvelsen eller læse andre børns breve.

Ring

Ring til bisidningen på nummer 35 55 55 56.

SMS

Send SMS til BørneTelefonen på nummer 116111.

Ring

Ring til BørneTelefonen på nummer 116111.

Chat
Chat
Gruppechat
Gruppechat