Sådan kan du kontakte BørneTelefonen

Brev

Min far prøvede at begå selvmord

Læs hele brevet
Svar fra

Børnetelefonen

Kære Du

Tak for dit brev. Hvor er det godt, du skriver herind. Det må have været rigtig hårdt for dig at opleve dine forældres skilsmisse og ikke mindst din fars selvmordsforsøg. Det er rigtig godt, at du også har snakket med dine tætte veninder om det. Sådan noget er alt for stort at gå med alene.

Jeg kan godt forstå, at du bliver bange for, om din far kan forsøge at begå selvmord igen, nu hvor du oplever, at han skændes med sin nye kæreste. Det, tænker jeg, er en helt normal reaktion for dig i forhold til det, du har været igennem. Men samtidig tænker jeg, at det at skændes som kærester også er helt normalt og en helt naturlig del af et kæresteforhold. Det behøver ikke at føre til, at de går fra hinanden, og selvom de gør, behøver det slet ikke at betyde, at din far forsøger at begå selvmord igen. 

Din far formåede at komme videre efter en hård skilsmisse og at finde en ny kæreste, som han har været sammen med i 4 år. Det, synes jeg, tyder på, at han er en stærk person, der formår at komme videre med sit liv. Jeg tænker, at din far dengang var i stor krise efter skilsmissen fra din mor og måske følte han, at han også ville miste dig som datter, hvilket gjorde ham rigtig ked af det. Men heldigvis kan man godt få det godt igen efter sådan en krise. 

Du skriver, at din far blev indlagt dengang, og derfor tænker jeg, at han har fået den hjælp, han behøvede, så han kom godt igennem krisen og har fået redskaber til at håndtere svære ting i sit liv.

Der er mange som dig, der ikke vil belemre sine forældre med deres bekymringer om dem, men jeg tror faktisk, at din far gerne vil vide, at du går og bekymrer dig om ham. Forældre vil altid deres børn det bedste, og jeg tror, han rigtig gerne vil vide, hvordan du går og har det. Specielt når det handler om ham. Du kan jo eventuelt vise ham dit fine brev og mit svar, hvis det er svært at snakke om. Kunne det mon være en mulighed? 

Jeg tænker også på, om din mor mon ved, hvordan du går og har det? Kunne det mon ellers være en mulighed også at snakke med hende? Måske din mor også kunne hjælpe dig med at snakke med din far? Det kunne også være en anden voksen, som du har tillid til, fx en lærer, en nabo, en moster eller en helt anden?

Der er også en anden mulighed, der hedder Børnenes skilsmissetelefon. Her kan man tale med en medarbejder fra Statsforvaltningen om forældrenes skilsmisse og alle de tanker og bekymringer, man går med. Deres tlf.nr er 20600550 og der er åbent mandag - torsdag fra kl. 12-18 og fredag kl. 12-16. Kunne det mon være en mulighed?

Du er selvfølgelig også altid velkommen til at ringe eller sms´e til Børnetelefonen på 116111, hvis du har brug for flere svar eller bare for at snakke.

Jeg håber, du kan bruge mit svar til noget. 

Jeg ønsker dig alt det bedste.

De kærligste hilsner og tanker fra Børnetelefonen

Hvordan har du det i din familie?

hvordan har du det med din familie?

Føler du dig udenfor? Kommer du tit op at skændes med dine forældre? Er det svært med dine søskende?

Klik dig videre her og få gode råd til, hvordan du kan få det bedre i familien.

Du kan få en Bisidder fra BørneTelefonen

Hvis du skal til møde i kommunen eller i Familieretshuset, kan en voksen fra BørneTelefonen gå med dig. Det er helt gratis at få en bisidder.

Ring

Ring til bisidningen på nummer 35 55 55 56.

SMS

Send SMS til BørneTelefonen på nummer 116111.

Ring

Ring til BørneTelefonen på nummer 116111.

Chat
Chat
Gruppechat
Gruppechat