Brev

Min far er min mor utro

Læs hele brevet
Svar fra

Børnetelefonen

Hej ked af det pige

Jeg kan godt forstå, at du er ked af det. Det er ikke rart, at opdage ting om sine forældre, man helst ikke vil vide.

Det lyder som om, at dig, din søster og mor har et godt forhold til hinanden. Det, du har opdaget om din far, tror jeg du bliver nødt til at fortælle til nogen. Det er alt for meget for dig at gå alene med. At vide noget, som ingen andre ved, er meget hårdt og svært at holde for sig selv.

Jeg kan godt forstå, at du ikke er vild med at fortælle det til din mor. Mange børn er bange for, hvad der vil ske med deres familie, hvis de fortæller, at en af deres forældre er den anden utro. Men det er ikke børnenes ansvar - det er altid de voksnes. Så jeg tænker, at du nok alligevel skal prøve at fortælle din mor det. Selvom hun måske også vil blive ked af det, vil hun samtidig blive glad for at vide det.

Måske kunne du starte med at fortælle det til en anden voksen, som du er tryg ved? Det kan være en moster, en nabo, en lærer eller en pædagog. Hvis din søster er ældre end dig, kan du fortælle hende det, og så kan I sammen tale med en voksen. Eller måske har du en god veninde, som du kan fortælle det til.

Herefter er det noget, som dine forældre skal tage sig af sammen. Hvis du har flere tanker eller spørgsmål, som du gerne vil dele med nogen, kan du også chatte eller ringe til BørneTelefonen på 116 111.

De bedste tanker fra BørneTelefonen

Trin for trin Byg et brev

Hvis det er svært at sige noget ansigt-til-ansigt, kan det være nemmere at skrive det ned. Her kan du bygge et brev, som du kan sende til den person, du gerne vil have til at hjælpe dig.

Skriv et brev, sæt ord på det, der er svært at sige. Vi har lavet en guide, der hjælper dig med at skrive de tanker ned, som er svære at fortælle.

sådan taler du med en voksen om det der er svært

Det kan være svært at vide, hvordan man skal starte snakken?

Måske du bekymrer dig om, at de bliver sure? Det kan være du er bange, eller føler du dig misforstået?

Vi har her samlet nogle gode råd til, hvordan du kan tale med en voksen.

Du kan få en Bisidder fra BørneTelefonen

Hvis du skal til møde i kommunen eller i Familieretshuset, kan en voksen fra BørneTelefonen gå med dig. Det er helt gratis at få en bisidder.

Chat
Chat
Gruppechat
Gruppechat