Sådan kan du kontakte BørneTelefonen

Brev

Min far

Læs hele brevet
Svar fra

Børnetelefonen

Kære Du

Mange tak for dit brev. Nogle gange kan man have så mange tanker og bekymringer om noget, at det kan være svært helt præcist at sætte ord på, hvad det helt grundlæggende problem er. Tit kan det hjælpe at forsøge at sætte ord på. Ligesom du har gjort ved at skrive dette brev.

Du skriver, at du har spurgt din mor, om I kan flytte. Jeg er i tvivl om, hvor meget du har fortalt hende om dine tanker. Altså at du er fortvivlet, at du har set din far slå en mand i maven, at du er bange for at I skal tilbage til fortiden, og at du faktisk er bange for din far. Der er slet ikke nogen, som skal være bange for sin far. Derfor synes jeg, at du skal fortælle din mor om alle de tanker, du går rundt med omkring din far. Så hun kan forstå hvor fortvivlet, du faktisk er. Du kan også fortælle det til en af dine lærere, som så kan hjælpe dig. Det kan også være en helt anden voksen, som du føler, at du kan stole på. Den/dem du vælger at fortælle det til kan også hjælpe dig med at få snakket med din mor om det, hvis du synes, at det er svært. Hvis det er svært for dig at fortælle om, kan du vise det brev, som du har skrevet ind til BørneTelefonen og mit svar. Det kan nogle gange gøre det lidt nemmere.

Jeg tror, det vil være rart for dig, hvis du ved, at der er flere voksne, som kender til dine bekymringer. Så kan du føle dig mere tryg, og ikke gå alene med din fortvivlelse og din frygt.

Jeg synes også, at det lyder som om, at dig og din mor kunne have brug for at få hjælp fra jeres kommune, så du ikke skal gå og være bange for din far. Din mor kan tage kontakt til kommunen, og ellers kan en anden voksen hjælpe jer med at få kontaktet kommunen.

Du har allerede forsøgt at gøre noget ved din bekymring ved at spørge din mor, om I kan flytte, og du har også skrevet herind til os. Jeg synes, det viser, at du er stærk! Jeg håber, at du har mod på at bruge noget af al den styrke på at følge nogle af mine råd, så du ikke skal gå alene med fortvivlelsen og frygten, og så der kan blive gjort noget ved det.

Det kan også være en idé at kontakte mere rådgivning, om det at have en forælder, der er psykisk syg - du kan fx ringe eller chatte med psykiatrifonden, hvis du har mod på det? Du kan læse mere om det her: http://www.psykiatrifonden.dk/faa-hjaelp.aspx 

Kærlig hilsen

BørneTelefonen
 

Få endnu flere råd, hvis du er Bange, utryg eller angst

Alle mennesker oplever at være bange mange gange gennem livet. Men hvis man er bange eller angst for ting, som slet ikke er farlige, eller hvis frygten for meget, er det vigtigt, at man får noget hjælp.

Nogle oplever at være bange for noget bestemt som fx eksamensangst, angsten for edderkopper eller at være bange for at flyve.

Det kan også være, det er lidt svært at sige, hvad man helt præcist er bange for. Måske det bare er en følelse af uro og utryghed i kroppen.

Her på siden kan få gode råd eller du kan lave din egen find ro plan. Du kan også læse andre børns breve og BørneTelefonens svar.

Ring

Ring til bisidningen på nummer 35 55 55 56.

SMS

Send SMS til BørneTelefonen på nummer 116111.

Ring

Ring til BørneTelefonen på nummer 116111.

Chat
Chat
Gruppechat
Gruppechat