Sådan kan du kontakte BørneTelefonen

Brev

Min familie

Læs hele brevet
Svar fra

Børnetelefonen

Kære pige på 12 år

Jeg er ked af at høre at du har så voldsomme skænderier med dine forældre; og især at din mor bliver så frustreret, at hun tager fat om din hals. Det er aldrig ok at tage fat i dig og ej heller at true med at du må blive hjemme, når de tager på ferie.

Det er dog helt naturligt, at der opstår mange skænderier mellem mor og datter i din alder. Der er rigtig mange piger og mødre, der oplever det samme som dig.
Og du skal ikke føle, at det altid er din skyld. Det er det måske nogle af gangene, men mange andre gange er det noget, der sker imellem jer - og ikke noget, den ene eller den anden er skyld i.

Du er ved at gå i puberteten, bliver snart teenager, og så sker der mange ting, både med din udvikling men også med dine tanker og følelser. Det er helt naturligt, men kan skabe konflikter imellem dig og dine forældre. Måske du føler de vil bestemme for meget, eller ikke tror på du kan klare ting selv, mon du kan nikke genkendende til dette?

Jeg vil foreslå dig, at du taler med dine forældre om måden, I skændes på, og at du får sagt, at din mor gør dig bange, når hun tager fat i dig.
Jeg ved godt, at det kan være svært at tale om, men jeg synes altså, at du skal prøve at få det gjort alligevel.

Du skal selvfølgelig ikke gøre det, når I står midt i et skænderi, men i stedet finde et tidspunkt, hvor stemningen er okay.
Du kan også vælge at skrive et brev til dem (eller til din mor), hvor du fortæller, hvad du føler, når hun fx tager fat i dig, og hvordan du har det med, at I så ofte skændes.

Det kan godt være, at I ikke kan undgå at komme op at skændes, men det ville være en rigtig god idé, hvis I fik talt om, hvordan I skændes. For det er vigtigt, at du ikke bliver bange, og det er også vigtigt, at din mor ikke overreagerer, når hun bliver frustreret.

Jeg tænker, at du måske kunne have glæde af at tage kontakt til BørneTelefonen på telefon, sms eller chat, så du kan få en god snak med en rådgiver om, hvordan du bedst taler med dine forældre, eller bare i det hele taget for at tale med nogen om, de tanker og følelser du går med. Og det kan du sagtens gøre, selvom om du fx vælger at tale med eller skrive et brev til dine forældre. Og husk, at du er anonym, og at det er helt gratis.

Jeg vil ønske dig stort held og lykke med det.

Mange kærlige hilsener fra
BørneTelefonen

Få flere gode råd, hvis du oplever Vold i familien

Vold er altid ulovligt, så hvis du oplever vold i familien, er det rigtig vigtigt, at du får hjælp. Hvis din mor eller far slår eller taler nedladende til dig, så er det aldrig din skyld! Det er altid de voksnes ansvar, at du føler dig tryg.

Vold kan ske på forskellige måder. Nogle oplever, at deres forældre er voldelige overfor hinanden. Det kan også være, at volden går ud over dig eller dine søskende.

Vold i hjemmet kan både være fysisk og psykisk. Fysisk vold er, hvis man fx bliver sparket, slået, rusket eller nevet. Psykisk vold er, hvis man fx bliver ignoreret, ydmyget, truet eller talt nedladende til.

Her på siden kan du få nogle råd til, hvordan du kan få hjælp, hvis du oplever vold derhjemme. Du kan se en video om vold i familien, læse om rettigheder, få hjælp til at skrive et brev eller læse andre børns breve og BørneTelefonens svar.

Du kan få en Bisidder fra BørneTelefonen

Hvis du skal til møde i kommunen eller i Familieretshuset, kan en voksen fra BørneTelefonen gå med dig. Det er helt gratis at få en bisidder.

Trin for trin Byg et brev

Hvis det er svært at sige noget ansigt-til-ansigt, kan det være nemmere at skrive det ned. Her kan du bygge et brev, som du kan sende til den person, du gerne vil have til at hjælpe dig.

Skriv et brev, sæt ord på det, der er svært at sige. Vi har lavet en guide, der hjælper dig med at skrive de tanker ned, som er svære at fortælle.

Vold Andre der hjælper

din kommune – din Indgang

Rådgivning og andre hjælptilbud for børn og unge.
Læs mere

Bryd Tavsheden

Til dig, der er udsat for vold i familien eller i et kæresteforhold (13-24 år)
Læs mere

Ud af voldens skygge

Rådgivning og behandlingstilbud til voldsramte kvinder og børn (over 18 år)
Læs mere

Ring

Ring til bisidningen på nummer 35 55 55 56.

SMS

Send SMS til BørneTelefonen på nummer 116111.

Ring

Ring til BørneTelefonen på nummer 116111.

Chat
Chat
Gruppechat
Gruppechat