Sådan kan du kontakte BørneTelefonen

Brev

Menneskehedens undergang

Læs hele brevet
Svar fra

Børnetelefonen

Kære 14-årige dreng

Der findes utroligt mange videoer på YouTube af alle mulige ting, og meget af det behøver man ikke tage alt for seriøst. Men jeg kan sagtens forstå, at du blev bekymret over det du så, så det er rigtig godt og vigtigt, at du deler dine tanker.

Som du måske ved er der nogle udfordringer, som menneskeheden står overfor. Det har der altid været. Fx global opvarmning. Det er nogle store spørgsmål, og også noget politikerne diskuterer meget.

I Danmark er man fx ret enige om, at det er vigtigt at gå over til "grøn" energi, som solceller og vindmøller, fordi det ikke forurener atmosfæren, som fx andre energikilder gør (kul og olie). Du skal altså vide, at der bliver gjort en masse for at gøre de udfordringer nemmere at håndtere. Det er dog stadig ikke alle der tager de udfordringer lige alvorligt, og derfor er det vigtigt at vide noget om, og tage stilling til - også selvom det kan være skræmmende.

Men udfordringer vil der altid være, og vi gør det bedste vi kan for at løse det. Der er forskellige meninger og diskussioner om de emner. I bund og grund handler de alle om, at det gøre det så godt som muligt.

Jeg synes, du skal fortælle dine forældre om det du så, og fortælle at du blev bekymret. De har måske gjort sig nogle af de samme tanker som dig, og kan være rigtig gode at snakke med. Du kan måske også spørge en lærer på din skole, hvad han/hun tænker om nogle af de udfordringer Jorden står med, og få noget mere at vide på den måde. Måske kan din klasse endda blive undervist i det?  For har man en grundig viden om noget, er man tit mindre bange for det.  

Jeg håber, mit svar kunne hjælpe dig til at få talt med nogle mennesker omkring dig, og måske finde noget styrke i at få en større viden om de ting, du så.

Mange kærlige hilsner,

BørneTelefonen

Få endnu flere råd, hvis du er Bange, utryg eller angst

Alle mennesker oplever at være bange mange gange gennem livet. Men hvis man er bange eller angst for ting, som slet ikke er farlige, eller hvis frygten for meget, er det vigtigt, at man får noget hjælp.

Nogle oplever at være bange for noget bestemt som fx eksamensangst, angsten for edderkopper eller at være bange for at flyve.

Det kan også være, det er lidt svært at sige, hvad man helt præcist er bange for. Måske det bare er en følelse af uro og utryghed i kroppen.

Her på siden kan få gode råd eller du kan lave din egen find ro plan. Du kan også læse andre børns breve og BørneTelefonens svar.

Ring

Ring til bisidningen på nummer 35 55 55 56.

SMS

Send SMS til BørneTelefonen på nummer 116111.

Ring

Ring til BørneTelefonen på nummer 116111.

Chat
Chat
Gruppechat
Gruppechat