Sådan kan du kontakte BørneTelefonen

Brev

Meget bange

Læs hele brevet
Svar fra

Børnetelefonen

Kære Pige

Tusind tak for dit brev. Jeg er glad for, at du skriver herind. Jeg vil starte, der hvor du sluttede. Det lyder absolut, overhovedet ikke og på ingen måder patte-barns agtigt. Det lyder som en fuldstændig normal reaktion, hvis man er 12 år gammel, og oplever det, som du gør lige nu!

Jeg kan godt forstå, at du bliver bange. At din mor bliver slået ihjel, er ikke en rar tanke, men sandsynligheden for at det sker, er nok heller ikke særlig stor – tror du? Hvis du nu tænker på den slags forbrydere, så vil de nok ikke gøre det igen det samme sted. De er sikkert langt væk og bange for at politiet skal finde dem. Det vil jeg i hvert fald gætte på. Men de fleste andre børn, ville blive lige så bange som dig, også selvom der ikke var blevet dræbt nogen, i nærheden af hvor de bor.

Jeg vil forslå dig, at du får fortalt din mor, at du ikke kan lide at være alene hjemme om aftenen. Det er sikkert ikke nemt at skulle sige, men jeg tror bare, det er rigtig vigtigt, at du prøver på det. Din mor har også selv været 12 år, hun har sikkert bare glemt hvordan det føles.

Det kræver selvfølgelig, at du har et rimelig godt forhold til din mor – har du det? Hvis du ikke føler dig tryg ved at fortælle det til hende, har du så en bedsteforælder, som du kunne fortælle det til? Det er meget vigtigt, at du får snakket med en voksen om det!

Hvis du ikke synes, at der er nogen i din familie eller måske i en venindes familie, som du kan fortælle det til, så synes jeg, at du skal få talt med din skolelærer om det. Hvis det er virkelig svært at få sagt, så kunne du jo starte med bare at vise ham/hende det brev, som du har skrevet herind og også meget gerne mit svar. Når vedkommende har læst det, så skal han/hun nok sørge for, at I får snakket om det, og at I får god tid til det.

Jeg vil også opfordre dig til at ringe til BørneTelefonen på 116 111. Der kan du, helt anonymt, komme til at tale med en voksen om det. Du kan også skrive på BørneChatten http://www.bornetelefonen.dk/raadgivning/Basechat.aspx

Du er selvfølgelig også meget velkommen til at skrive herind igen.

Kærlig hilsen BørneBrevkassen

Få endnu flere råd, hvis du er Bange, utryg eller angst

Alle mennesker oplever at være bange mange gange gennem livet. Men hvis man er bange eller angst for ting, som slet ikke er farlige, eller hvis frygten for meget, er det vigtigt, at man får noget hjælp.

Nogle oplever at være bange for noget bestemt som fx eksamensangst, angsten for edderkopper eller at være bange for at flyve.

Det kan også være, det er lidt svært at sige, hvad man helt præcist er bange for. Måske det bare er en følelse af uro og utryghed i kroppen.

Her på siden kan få gode råd eller du kan lave din egen find ro plan. Du kan også læse andre børns breve og BørneTelefonens svar.

Ring

Ring til bisidningen på nummer 35 55 55 56.

SMS

Send SMS til BørneTelefonen på nummer 116111.

Ring

Ring til BørneTelefonen på nummer 116111.

Chat
Chat
Gruppechat
Gruppechat