Brev

Mega forsinket menstruation

Læs hele brevet
Svar fra

Børnetelefonen

Kære du 

Tak for dit brev. Jeg kan godt forstå, at du undrer dig over, hvor din menstruation bliver af og måske kan føle dig usikker på, hvad sker.

Som jeg læser ud fra dit brev, så har din menstruation det med at springe over hver anden måned. Nogle piger oplever, at menstruationerne er meget uregelmæssige. Og der behøver slet ikke været noget galt. Men da du tidligere har haft regelmæssig menstruation, så tænker jeg, at det er noget du skal have undersøgt. 

Du skal hellere ikke finde dig i at have så ondt, at du skal ligge de 2 første dage i sengen ... Så en god start er at få en løst begge ting så hurtig som muligt hos din læge. 

På dit sundhedskort står, hvem din læge er og hans telefonnummer. Og måske kan du tale med din mor omkring det, og I sammen kan bestille en tid?

Du kan også altid gå til sundhedsplejersken på din skole. Hun er vant til at tale med piger om menstruation. 

Hvis du har lyst til at vide mere om menstruation, så kan jeg anbefale dig at kigge på http://www.sexlinien.dk/emneside-piger/kvinders-kroppe/menstruation.aspx

Pøj med det hele

 

Kærlig Hilsen BørneTelefonen

 

Få flere råd og hjælp til Kroppen

I løbet af puberteten begynder din krop at ændre sig meget. Du begynder blandt andet at vokse mere, svede mere og få hår nye steder på kroppen. Hvis du er en dreng, begynder du også at producere sæd, og din stemme går i overgang. Hvis du er en pige, begynder dine bryster at vokse, og du får din menstruation. Vi har samlet en række spørgsmål og svar på alt det, man ikke tør spørge om ved både pigekroppen og drengekroppen.

På siden kan du også teste din viden om kønsorganerne, lære noget nyt i vores videoer eller læse andre børns breve kroppen.

Du kan også deltage i afstemninger, prøve øvelser om selvværd og få gode råd til, hvordan du får et godt forhold til din krop.

Kender du privatsnak.dk?

privatsnak.dk kan du se film og læse om:

  • Hvad sker der, når man kommer i puberteten?
  • Hvad gør man, hvis man får bumser?
  • Hvordan kan man mærke, om man er forelsket?
  • Hvornår har man sex første gang?
  • Hvordan sætter man et kondom på?

… og mange andre spørgsmål.

Chat
Chat
Gruppechat
Gruppechat