Sådan kan du kontakte BørneTelefonen

Brev

Mareridt

Hej børne telefonen.

Jeg har nu gået næsten 3 uger, hvor jeg har sådan nogle mærkelige drømme,
det er om det samme hver nat.

Jeg har drømme om at jeg mister mine veninder, om at jeg begår selvmord og at mine nærmeste blive drabt. Jeg vågner 3 gange om natten, hvor jeg har mareridt og jeg ved snart ikke hvad jeg skal gøre? Det er så ubehageligt og vågner tit med tåre i øjnene osv og ikke kan finde ud af om tingene sker eller hvad, har i nogen ideer til hvordan jeg kan komme af med dem eller lignende

Hilsen en meget forvirret 18 årig pige.

Pige, 18 år
Svar fra

Børnetelefonen

Kære pige på 18 år! 

Du er allerede igang med at gøre noget ved situationen i og med, du fortæller om dine drømme til os! Jeg foreslår, at du skriver dine drømme ned - enten på et stykke papir eller på din computer - eller at du fortæller dine drømme til en, du kender godt og som du har tillid til. Mens du skriver ned eller fortæller om din drøm, sker der en bearbejdning, som måske kan være med til at ændre på de ting, du drømmer om.

Det er naturligt at drømme og i den forbindelse kan man også have mareridt af dén slags, som du fortæller om. Der er ikke tale om ting, som sker i det virkelige liv. Din hjerne bearbejder alle de indtryk og informationer, den har modtaget i løbet af dagen og hvad du har oplevet igennem dit liv. Der er ikke tale om, at du direkte kan overføre, hvad du drømmer om, til den virkelige verden.

Du skriver det har stået på i omkring 3 uger. Jeg kommer til at tænke på, om du mon har oplevet noget, som bekymrer dig eller som du tænker særligt på, der kan påvirke dine nætter? Men igen, vi drømmer alle. Nogen gange noget rart og andre gange noget ubehagligt/mareridt. Det er heller ikke altid vi kan huske hvad vi drømmer og andre gange står det helt tydeligt for os. 

Du kan google dig til mere viden om drømme og mareridt og på dén måde opnå at få mere ro om, at det lige nu er sådan, det er, for dig. Det kan også være en ide at få en snak med din læge, som dels vil kunne lytte, give lidt mere uddybende forklaringer omkring søvn/drømme samt forhåbentlig give dig lidt flere redskaber, så du igen kan få lidt roligere nætter. Det kan også være en ide at tænke over dine rutiner inden du går i seng. Prøv at få nogle rolige timer, undgå at se fjernsynsudsendelser og film, der er skræmmende og voldsomme, 

Mange hilsner fra Børnetelefonen.

Få endnu flere råd, hvis du er Bange, utryg eller angst

Alle mennesker oplever at være bange mange gange gennem livet. Men hvis man er bange eller angst for ting, som slet ikke er farlige, eller hvis frygten for meget, er det vigtigt, at man får noget hjælp.

Nogle oplever at være bange for noget bestemt som fx eksamensangst, angsten for edderkopper eller at være bange for at flyve.

Det kan også være, det er lidt svært at sige, hvad man helt præcist er bange for. Måske det bare er en følelse af uro og utryghed i kroppen.

Her på siden kan få gode råd eller du kan lave din egen find ro plan. Du kan også læse andre børns breve og BørneTelefonens svar.

Ring

Ring til bisidningen på nummer 35 55 55 56.

SMS

Send SMS til BørneTelefonen på nummer 116111.

Ring

Ring til BørneTelefonen på nummer 116111.

Chat
Chat
Gruppechat
Gruppechat