Sådan kan du kontakte BørneTelefonen

Brev

Mærkelige drømme og tanker

Læs hele brevet
Svar fra

Børnetelefonen

Kære dreng på 16 år

Mange tak for dit brev. Jeg kan godt forstå, at du har brug for nogen at snakke med om dine drømme og tanker. Det kan være svært, når man har tanker, som ikke er socialt accepteret.

Det er vigtigt at skelne imellem tanker, og så det som vælger at gøre i virkeligheden. Man skal være opmærksom på om disse grænser begynder at rykke sig.

Vi mennesker har forskellige hjerner, og vi udvikles i kontakt med vores omgivelser. Noget er medfødt og andet er påvirkninger udefra.

Når jeg læser dit brev, kan jeg få den tanke, at du må bruge rigtig mange kræfter på at holde fast i sig selv. Du balancerer hele tiden mellem de tanker og drømme du har indeni og den person, andre ser dig som – for eksempel når du er i skole.

Det du beskriver i dit brev, er nogle signaler som jeg synes, er vigtige at tage seriøst. Du beskriver ligesom en dobbelthed og måske kan grænsen mellem dette være lidt utydelig. Fx skriver du, at du kan lide følelsen “af magt og overblik over hvor meget jeg kan ødelægge noget for nogen, på en mere diskret måde uden at andre dømmer mig.”

Det er et eksempel på at grænsen mellem fantasi og virkelighed kan være ved at skride, samtidig med at du godt ved, at du skal være diskret. Det fortæller mig, at du godt ved, at andre kan begynde at se dig som en ubehagelig person og derfor undgå dig, hvis dine destruktive tanker bliver til handlinger. Jeg tænker også, at det er derfor, du har skrevet dit brev. Måske vil du gerne have hjælp til at få styr på de destruktive tanker? Så det er dig, der styrer dem og ikke omvendt?

Derfor synes jeg, at du skal opsøge en professionel at snakke med – for at få delt dine tanker og måske finde en god vej – en god balance – fremadrettet i livet.

Du kan kontakte din læge og bede om en snak med denne. Din læge har som udgangspunkt tavshedspligt og herigennem kan du få en henvisning til en psykolog. Det er vigtigt, at du er ærlig, nøjagtig som du har været, da du skrev dette brev og fortæller, hvad det gør ved dig, at have disse tanker.

Måske kan dine forældre være en støtte for dig – det kan være rart at dele sine tanker med nogle som kender en godt og som kan være med på vejen, når man eventuelt skal snakke med andre om hvordan man har det.

Hvis du foretrækker at tale med nogen anonymt, så kan jeg anbefale dig at opsøge Headspace. De har rådgivninger rundt omkring i landet, hvor man kan møde op og få en samtale. Det behøver dine forældre ikke at få at vide.

Jeg ønsker dig det bedste fremover!

Mange kærlige hilsner fra

BørneTelefonen

Få endnu flere råd, hvis du er Bange, utryg eller angst

Alle mennesker oplever at være bange mange gange gennem livet. Men hvis man er bange eller angst for ting, som slet ikke er farlige, eller hvis frygten for meget, er det vigtigt, at man får noget hjælp.

Nogle oplever at være bange for noget bestemt som fx eksamensangst, angsten for edderkopper eller at være bange for at flyve.

Det kan også være, det er lidt svært at sige, hvad man helt præcist er bange for. Måske det bare er en følelse af uro og utryghed i kroppen.

Her på siden kan få gode råd eller du kan lave din egen find ro plan. Du kan også læse andre børns breve og BørneTelefonens svar.

Ring

Ring til bisidningen på nummer 35 55 55 56.

SMS

Send SMS til BørneTelefonen på nummer 116111.

Ring

Ring til BørneTelefonen på nummer 116111.

Chat
Chat
Gruppechat
Gruppechat