Sådan kan du kontakte BørneTelefonen

Brev

Livmoderhalskræft-vaccine

Hej.

Jeg skal om 7 dage have livmoderhalskræftvaccinen, men jeg har et kæmpe problem som jeg har spekuleret på i et halt år, og det går mig virkelig på…

Jeg ved at man ikke må vaccinen hvis man har haft sex, så her er mit spørgsmål:

Kan jeg stadig godt få vaccinen hvis jeg onanerer dagligt med finger?

(Er 13,5 år)

Pige, 13 år
Svar fra

Børnetelefonen

Kære pige på 13½ år

Man anbefaler vaccinen til unge, der endnu ikke har haft seksuel debut fordi vaccinen kun virker, hvis man ikke allerede er blevet smittet med de HPV-typer, vaccinen beskytter imod. Onani med en finger er ikke det samme som at have sex. Derfor tænker jeg, at det ikke er nogen forhindring i forhold til vaccinen.

Du kan overveje at tale med enten sundhedsplejersken på din skole eller med din læge, som skal vaccinere dig. Begge er vant til at tale med børn og unge og har sikkert mange flere erfaringer med, hvad man kan komme i tvivl om i forbindelse med vaccinen end vi kan forestille os.

Du kan overveje at søge flere oplysninger om HPV-vaccinen på Sundhedsstyrelsens hjemmeside www.sst.dk.

Jeg håber, du kan bruge mit svar til noget. Jeg ønsker dig i hvert fald held og lykke.

Kærlig hilsen

BørneTelefonen

 

Få endnu flere råd, hvis du er Bange, utryg eller angst

Alle mennesker oplever at være bange mange gange gennem livet. Men hvis man er bange eller angst for ting, som slet ikke er farlige, eller hvis frygten for meget, er det vigtigt, at man får noget hjælp.

Nogle oplever at være bange for noget bestemt som fx eksamensangst, angsten for edderkopper eller at være bange for at flyve.

Det kan også være, det er lidt svært at sige, hvad man helt præcist er bange for. Måske det bare er en følelse af uro og utryghed i kroppen.

Her på siden kan få gode råd eller du kan lave din egen find ro plan. Du kan også læse andre børns breve og BørneTelefonens svar.

Ring

Ring til bisidningen på nummer 35 55 55 56.

SMS

Send SMS til BørneTelefonen på nummer 116111.

Ring

Ring til BørneTelefonen på nummer 116111.

Chat
Chat
Gruppechat
Gruppechat