Sådan kan du kontakte BørneTelefonen

Brev

Lillebror er ond…

Læs hele brevet
Svar fra

Børnetelefonen

Kære pige på 11 år

Du lyder som en rigtig god storesøster, der holder af sin lillebror og som bekymrer sig for ham. Han er heldig at have dig.
 
Jeg kan godt forstå, at du kan blive bange for, om din lillebror bliver som drengen fra din klasse. For du holder jo af ham og vil ikke have, at han gør noget dumt.

Jeg tror dog ikke, du skal være bekymret. Det er nemlig helt naturligt, at drenge på 7 år kan blive for voldsomme, når de leger eller slås. Det vigtige er, at de voksne hjælper dem, hvis det bliver for vildt. Og det lyder som om, dine forældre er rigtig gode til at hjælpe din lillebror. 

Som du skriver i dit brev, kan man godt lære at styre sit temperament. Jeg synes, det lyder som om dine forældre er rigtig gode til at hjælpe din lillebror med det. Det er også rigtigt, når dine forældre siger, at man kan vokse fra et voldsomt temperament. 

Så selvom du er en super god storesøster og rigtig gerne vil hjælpe din lillebror, så tænker jeg, at det bedste du kan gøre lige nu er at stole på, at dine forældre hjælper din lillebror.

Men jeg synes også, du skal fortælle dine forældre, at du blev lidt bange, da du hørte, hvad din lillebror havde gjort. Og du kan fortælle dem om din oplevelse med drengen fra din gamle klasse. Jeg tror nemlig, det vil være rart for dig ikke at gå alene med din bekymring. 

Hvis din lillebror en dag kommer og vil tale med dig, kan du måske fortælle ham nogle af de ting, som du gør for at styre dit temperament. Hvordan mon det ville være for dig?

Jeg håber, at du får talt med dine forældre igen eller måske nogle andre voksne, som du er trygge ved omkring dine tanker.

Mange knus og tanker fra Børnetelefonen

Få endnu flere råd, hvis du er Bange, utryg eller angst

Alle mennesker oplever at være bange mange gange gennem livet. Men hvis man er bange eller angst for ting, som slet ikke er farlige, eller hvis frygten for meget, er det vigtigt, at man får noget hjælp.

Nogle oplever at være bange for noget bestemt som fx eksamensangst, angsten for edderkopper eller at være bange for at flyve.

Det kan også være, det er lidt svært at sige, hvad man helt præcist er bange for. Måske det bare er en følelse af uro og utryghed i kroppen.

Her på siden kan få gode råd eller du kan lave din egen find ro plan. Du kan også læse andre børns breve og BørneTelefonens svar.

Ring

Ring til bisidningen på nummer 35 55 55 56.

SMS

Send SMS til BørneTelefonen på nummer 116111.

Ring

Ring til BørneTelefonen på nummer 116111.

Chat
Chat
Gruppechat
Gruppechat