Sådan kan du kontakte BørneTelefonen

Brev

Lider af hjemve

Læs hele brevet
Svar fra

Børnetelefonen

Kære pige på 11 år!

Det er rigtig godt, at du skriver til os, efter du har tænkt på det i lang tid.

Der er rigtig mange, der lige som du, oplever at have hjemve, når de sover ude. Det er helt normalt. Mange – også voksne- sover bare bedre derhjemme, hvor de er trygge, og kender lydene. Det ville være dejligt, hvis man kunne få en drik, der lige kunne trylle hjemveen væk. Hvad mon der skulle være i en sådan en trylledrik? Hvad ville du putte i?

Jeg kan godt forstå, at du er ked af, at du bliver nødt til at lyve overfor dine veninder, når du ikke har lyst til at være med til pigeovernatning. Hvad tror du, der ville ske, hvis du sagde sandheden? At du har det meget bedre med at sove hjemme hos dig selv? Måske er der nogen af dem, der har det på samme måde,  som også synes, det er pinligt at sige det. Jeg tænker, at det måske kunne være en idé, hvis du var med til at hygge med pigerne om aftenen, og tager hjem og sover. Så kunne din mor hente dig, når det bliver sengetid. Du kan øve dig i at være ude. På et tidspunkt kan du tage sovetingene med. Og hvis du er ok med at sove ude, så kan du jo prøve det. Man kan lave aftaler om, at man bare kan ringe efter sin mor. Det kunne også være en idé, hvis pigeovernatning blev holdt hjemme hos dig? Hvad tænker du mon om de idéer?

Det samme tænker jeg kunne være en mulighed, når du skal på koloni. Hvis det ikke er for langt væk, kunne din mor også hente dig om aftenen, så du kunne sove hjemme, og komme tilbage næste dag. Du kan også nå at øve dig i at sove ude, hvis du synes jeg har givet idéer du kan bruge.

Jeg tror, hjemveen er blevet værre, fordi du presser dig selv. Du tænker, at du ’skal kunne’, at det er pinligt, og at du føler dig som en kujon. Jo mere man presser sig selv, og tænker at man er ’forkert’, jo værre får man det. Det er vigtigt, at du lytter til dig selv. Du har behov for, for at være tryg. Der er intet unormalt i helst at ville sove hjemme. Når du begynder at gøre det, du har brug for, uden at tænke, at det er forkert, tror jeg også, du vil blive mere tryg, og måske langsomt få lyst til at overnatte ude. Se på de ting du kan og de ting du øver dig i. Så tror jeg også, at du kan se, at du gør dit bedste.

Jeg synes, du skal læse mit svar sammen med din mor, så hun kan støtte dig i de ting, jeg har skrevet til dig. Så kan I måske sammen finde ud af, hvilke ting der kan fungere for dig og jer.

Mange kærlige hilsner
BørneTelefonen

 

Hvordan har du det i din familie?

hvordan har du det med din familie?

Føler du dig udenfor? Kommer du tit op at skændes med dine forældre? Er det svært med dine søskende?

Klik dig videre her og få gode råd til, hvordan du kan få det bedre i familien.

Du kan få en Bisidder fra BørneTelefonen

Hvis du skal til møde i kommunen eller i Familieretshuset, kan en voksen fra BørneTelefonen gå med dig. Det er helt gratis at få en bisidder.

Ring

Ring til bisidningen på nummer 35 55 55 56.

SMS

Send SMS til BørneTelefonen på nummer 116111.

Ring

Ring til BørneTelefonen på nummer 116111.

Chat
Chat
Gruppechat
Gruppechat