Sådan kan du kontakte BørneTelefonen

Brev

Kunne det ende med at blive spiseforstyrrelse?

Læs hele brevet
Svar fra

Børnetelefonen

Kære pige på 13 år

Du lyder som en meget fornuftig pige med stor indsigt i de ting som mærker, og som rigtig gerne vil prøve at få has på dette, så jeg kan godt forstå at det kan føles frustrerende og skræmmende når du kan mærke ubalancen.

De svære perioder du har engang imellem, har du mon snakket med nogle om, hvordan du har det i disse perioder og hvad du bliver ked af/frustreret over eller bange for? Jeg tænker, at det kan være en stor lettelse for dig at finde en at finde en voksen, du kan snakke med når du trænger. Kan du snakke med din mor eller far? Eller en større søskende? Ellers er der måske en tante eller en venindes mor eller en voksen i skole/fritid som du har tillid til? Jeg tænker, at det vil nok vil gøre det en lille smule lettere at komme igennem perioderne, hvis du har en du kan snakke med, hvad tænker du om det? Det kan også være en sundhedsplejerske, din læge eller fx en skolepsykolog - for jeg tænker, det er vigtigt, at du får støtte og hjælp til de ting du bøvler med. Skolepsykologen kan du måske finde på din skole ellers kan man ringe til  PPR på kommunen, og bede om at snakke med  psykolog om det (PPR betyder Pædagogisk Psykologisk Rådgivning), det er et gratis tilbud og hjælp til børn og unge. Dine forældre kan også ringe og snakke med PPR. Mon det vil være nogle idéer, som du kan bruge til at få snakket med nogen om de svære perioder og det der fylder? 

Kunne det måske tænkes, at du er ved at udvikle en spiseforstyrrelse? Det er en tanke du har, som gør dig nervøs og jeg kan godt forstå, for du har nu i 3 år haft nogle svære perioder engang imellem. Når de svære perioder kommer, er der rigtig mange følelser du skal takle samtidig og det tærer på kræfterne, og gør det ekstra hårdt. Du er teenager med alt, hvad der følger af sårbarhed, det kan for mange være en rigtig hård tid at komme igennem.

En spiseforstyrelse er når man har en forstyrret måde at føle, tænke og handle på i forhold til mad, spisning, vægt og figur og hvis det begynder at begrænse livskvaliteten. JEg tænker, at det vil være godt også at tale med lægen eller en psykolog om dette. De kan snakke med dig og du kan stille dem spørgsmål om det, og fortælle hvordan du går og har det. 

Du kan eventuelt læse om hvordan piger med en spiseforstyrelse har det, inde på www.spiseforstyrrelser.dk -  du kan også ringe og snakke med en rådgiver på telefon 70101818 mandag til torsdag fra 18-20.

Jeg kan ikke sige om du er ved at udvikle en forstyrrelse eller ej, men min tanke er, at siden du er så opmærksom på dine egne reaktioner, så har du de allerbedste muligheder for at få snakket om problemerne og dermed bearbejde problemerne og tankerne. Jo mere åben man tør være om de tanker og følelser man har, jo bedre kan man blive hjulpet og komme ovenpå uden at det udvikler sig.

Jeg synes, du sammen med dine forældre skal kigge på hjemmesiden. Når jeg skriver, du skal gøre det sammen med dem, er det fordi, det er rigtig vigtigt, at de kan støtte dig. Kan du mon bede dem om det? Hvis ikke du kan, så kig måske i første omgang selv på siden og overvej så, hvilken voksen i dit liv, som du tror ville være god at betro dig til.

Hvis du er bekymret om du har en forstyrrelse, synes jeg du skal tage til lægen for at få en snak med ham/hende om din bekymring. Du er selvfølgelig også altid velkommen til at ringe herind og snakke med os på 116111.

Du er selvfølgelig altid velkommen til at ringe herind til BørneTelefonen og snakke med en rådgiver på 116 111.

De Kærligste hilsner og kram fra
BørneTelefonen

 

har du en spiseforstyrrelse?

En spiseforstyrrelse er alvorlig, og det kræver hjælp fra en voksen. Det er derfor vigtigt at du fortæller nogen om din spiseforstyrrelse. Det er kun din læge, der kan sige, om du har en spiseforstyrrelse eller ej.

En spiseforstyrrelse kan vise sig på mange måder. Det kan være, at du spiser meget, at du næsten ikke spiser, at du kaster op eller at du træner meget.

Nogle beskriver også en spiseforstyrrelse som deres bedste ven, fordi den kan føles tryg. Men de beskriver den samtidig som deres værste fjende, fordi den får dem til at blive syge. Det kan føles hårdt at kæmpe imod sin spiseforstyrrelse, men det er heldigvis muligt at få det bedre.

Her på siden kan du få gode råd mod spiseforstyrrelser, få hjælp til at vende de negative tanker og øve dig i at få et mere positivt selvbillede.

Spiseforstyrrelser Andre der hjælper

Det Mentale Motionscenter

Gode råd og øvelser til at styrke din mentale sundhed
Læs mere

Foreningen Spiseforstyrrelser og Selvskade

Rådgivning og andre tilbud vedrørende spiseforstyrrelse og selvskade
Læs mere

Psykiatrifonden

Rådgivning og støttetilbud om psykisk sygdom og diagnoser
Læs mere

Ring

Ring til bisidningen på nummer 35 55 55 56.

SMS

Send SMS til BørneTelefonen på nummer 116111.

Ring

Ring til BørneTelefonen på nummer 116111.

Chat
Chat
Gruppechat
Gruppechat