Sådan kan du kontakte BørneTelefonen

Brev

Kræft

Læs hele brevet
Svar fra

Børnetelefonen

Kære pige på 14 år

Det er bestemt ikke rart at gå og være bange for at være syg.

Hvis det er noget du er bange for, synes jeg du skal få modermærket tjekket hos lægen. Jeg kan godt forstå, at det kan være grænseoverskridende, at blive tjekket på kønsdelene, men du skal huske på, at lægen jo er vant til den slags og derfor ikke tænker særligt over det. Lægen ved godt, at det føles lidt mærkeligt for patienten, og plejer at være gode til at snakke om det. Lægen kan vurdere om der er noget at være bekymret for.

Jeg kommer også til at tænke på, om du mon har delt den her frygt for kræft med nogle voksne? Alle mennesker er bange for noget sommetider, men det skal ikke være sådan, at frygten kommer til at fylde for meget. Derfor kan det være en lettelse at få sagt højt, når der er noget man er bange for.

Jeg håber, at du får talt med din læge og en anden voksen, f.eks. en af dine forældre.

Kærlig hilsen

BørneTelefonen

 

Få endnu flere råd, hvis du er Bange, utryg eller angst

Alle mennesker oplever at være bange mange gange gennem livet. Men hvis man er bange eller angst for ting, som slet ikke er farlige, eller hvis frygten for meget, er det vigtigt, at man får noget hjælp.

Nogle oplever at være bange for noget bestemt som fx eksamensangst, angsten for edderkopper eller at være bange for at flyve.

Det kan også være, det er lidt svært at sige, hvad man helt præcist er bange for. Måske det bare er en følelse af uro og utryghed i kroppen.

Her på siden kan få gode råd eller du kan lave din egen find ro plan. Du kan også læse andre børns breve og BørneTelefonens svar.

Ring

Ring til bisidningen på nummer 35 55 55 56.

SMS

Send SMS til BørneTelefonen på nummer 116111.

Ring

Ring til BørneTelefonen på nummer 116111.

Chat
Chat
Gruppechat
Gruppechat