Sådan kan du kontakte BørneTelefonen

Brev

Koncentration

Læs hele brevet
Svar fra

Børnetelefonen

Kære Pige 15 år,

Jeg kan godt forstå, at du bliver forvirret, når du føler, at der er noget galt med din koncentrationsevne. Og de voksne du allerede har talt med, mener at det er fordi du tænker på noget andet. Fx på nogle af de ting der er sket i dit liv her på det sidste.

Det er utrygt at føle, at der er noget galt med én – uden at man ved hvad. Og det kan være utrygt at føle, at andre ikke forstår en. Derfor er det også godt, at du holder fast i, hvad du selv oplever. Det er godt, at du allerede har talt med din mor og andre voksne om det.

Det er et stykke tid siden du skrev (beklager ventetiden), så jeg ved ikke om du stadig har det, som du beskriver i brevet. Men hvis du har, så tænker jeg, at det vil være en god idé, at du taler med dem igen.

Måske kan du komme til en læge, der ved noget mere om ADHD end din egen læge? Så du kan få bekræftet eller afkræftet din mistanke om, at din manglende koncentration skyldes ADHD eller en lignende opmærksomhedsforstyrrelse. Måske kan I efter ferien, tale med din lærer om, om du kan snakke med AKT-vejleder på din skole, som kan tage en snak med dig om, hvad du oplever? 

Måske har de voksne ret i, at der er sket så mange vigtige ting i dit liv på det seneste, at du er blevet stresset af det. Stress kan nemlig gøre en glemsom, ukoncentreret og ufokuseret. Det vil din læge kunne fortælle dig meget mere om, og han vil også kunne undersøge om du har andre stresssymptomer.

Det kan godt være lidt svært, at finde ud af hvad din manglende koncentration er udtryk for. Men det er vigtigt, at du føler dig tryg, og kan få hjælp til at finde koncentrationen igen. Enten fordi problemet går over af sig selv igen – Eller fordi du får hjælp til at løse det.

Kærlig hilsen BørneTelefonen

 

Få endnu flere råd, hvis du er Bange, utryg eller angst

Alle mennesker oplever at være bange mange gange gennem livet. Men hvis man er bange eller angst for ting, som slet ikke er farlige, eller hvis frygten for meget, er det vigtigt, at man får noget hjælp.

Nogle oplever at være bange for noget bestemt som fx eksamensangst, angsten for edderkopper eller at være bange for at flyve.

Det kan også være, det er lidt svært at sige, hvad man helt præcist er bange for. Måske det bare er en følelse af uro og utryghed i kroppen.

Her på siden kan få gode råd eller du kan lave din egen find ro plan. Du kan også læse andre børns breve og BørneTelefonens svar.

Ring

Ring til bisidningen på nummer 35 55 55 56.

SMS

Send SMS til BørneTelefonen på nummer 116111.

Ring

Ring til BørneTelefonen på nummer 116111.

Chat
Chat
Gruppechat
Gruppechat