Sådan kan du kontakte BørneTelefonen

Brev

Ked af det med en grund og uden (som jeg ikke ved)

Læs hele brevet
Svar fra

Børnetelefonen

Kære du

Tak for dit brev. Det er ikke nemt at skulle forklare andre, hvordan man har det, hvis man selv ikke helt kan forstå, hvad der sker. Jeg synes, du gør det rigtig godt i dit brev.

Det er et stort spring at skifte skole og klasse. Der er mange nye mennesker, man skal lære at kende og nye måder, at gøre tingene på. Jeg tænker på, om det er alt det nye, der gør dig usikker? Måske kan det være med til at gøre dig ked af det, at alt i skolen er anderledes end du er vant til?

Det er ikke sikkert, at de andre i klassen og dine lærere ser, at du er nervøs. Og måske griner klassen ikke af dig, selv om det er sådan, du føler. Men din følelse af at de griner af dig, skal der gøres noget ved. Du skal blive glad for at gå i skole og også have nogle klassekammerater, som du føler dig tryg ved. Det skal lærerne på skolen og din klassekammerater være med til at sørge for. 

Jeg har en fornemmelse af, at du ikke har talt med dine lærere om, hvordan du har det. Er det rigtigt? Måske synes du, at det er svært at skulle forklare? Jeg tænker, at du skal få din mor til at hjælpe med det.

Prøv at tænke på, om du kan vise dit brev til din mor. Hvis hun læser dit brev, så vil hun få en forklaring på, hvorfor du ikke kommer i skole. Og hun vil finde ud af, at du græder, fordi du er bange for verden. Og så kan hun begynde at hjælpe dig.

Jeg tænker, at du og din mor sammen skal tale med en af dine lærere og fortælle, hvordan du har det i klassen. Så kan I tre sammen lægge en plan for, hvordan du skal komme til at føle dig mere tryg. Din lærer har helt sikkert haft andre elever, der har haft det på samme måde som dig. Og han/hun har derfor nogle ideer til, hvad I kan gøre, så du kan blive helt glad for skolen og din nye klasse.

Hvis du har lyst, er du meget velkommen til at ringe til BørneTelefonen på 116111. Måske har du lyst til at tale om det forslag, du har fået i svaret på dit brev.

Jeg håber, du snart vil opleve glæden ved din nye skole og klasse.

De kærligste tanker og hilsner fra 
BørneTelefonen

Få endnu flere råd, hvis du er Bange, utryg eller angst

Alle mennesker oplever at være bange mange gange gennem livet. Men hvis man er bange eller angst for ting, som slet ikke er farlige, eller hvis frygten for meget, er det vigtigt, at man får noget hjælp.

Nogle oplever at være bange for noget bestemt som fx eksamensangst, angsten for edderkopper eller at være bange for at flyve.

Det kan også være, det er lidt svært at sige, hvad man helt præcist er bange for. Måske det bare er en følelse af uro og utryghed i kroppen.

Her på siden kan få gode råd eller du kan lave din egen find ro plan. Du kan også læse andre børns breve og BørneTelefonens svar.

SMS

Send SMS til BørneTelefonen på nummer 116111.

Ring

Ring til BørneTelefonen på nummer 116111.

Chat
Chat
Gruppechat
Gruppechat