Sådan kan du kontakte BørneTelefonen

Brev

Karakterer og fremtid

Læs hele brevet
Svar fra

Børnetelefonen

Kære pige på 17 år

Det er ikke rart at være bange og panikagtig, som du beskriver i dit brev. Og det er heller ikke rart at føle sig dum.

Derfor vil jeg foreslå, at du hurtigst muligt får checket med studievejlederen på dit gymnasium, hvor meget din fysikkarakter vil have indflydelse på dit endelige gennemsnit. Her vil du kunne få et kvalificeret svar, og du vil også kunne få svar på, hvad du kan gøre i løbet af 3.g. Du har jo heldigvis et helt skoleår endnu, inden du skal søge ind på jurastudiet. 

Når jeg læser dit brev, tænker jeg, at du er en pige, der gør dig umage for, at det skal gå så godt som muligt i gymnasiet. I forhold til fysik, har du virkelig forsøgt at læse op, men desværre ikke med den karakter som du håbede på. Jeg kan godt forstå, at det skuffer dig, men du har jo gjort, hvad du kunne, og så kan man faktisk ikke forlange mere.

Hvis du kigger lidt på dine klassekammerater, vil du nok se, at nogle af dem også har et enkelt karakterdyk i et fag. Alle har nemlig deres styrkeområder og deres svage sider, for det er simpelthen sådan, at det er de færreste, der er lige gode til det hele i alle fag altid.

Det er ikke rart at skulle skuffe sine forældre, så når du skal fortælle din far om fysikkarakteren, vil jeg foreslå, at du samtidig siger, hvad du har gjort for at forbedre den. Måske bliver han skuffet, ligesom du selv gjorde, og det kan også være, at hans skuffelse bliver til surhed. Sådan er der nemlig nogle mennesker, der har det. Men jeg synes, du skal sige til dig selv, at du har gjort, hvad du kunne, og at du har gjort dig umage. Måske har din far idéer til hvad du ellers kan gøre, eller kan han hjælpe dig med lektier og de fag, hvor du har brug for det?

Mange gode tanker fra BørneTelefonen

Hvad gør man, hvis man er Skoletræt?

Gode råd om at være Ny i klassen

Skole og efterskole Andre der hjælper

Uddannelsesguidens eVejledning

Vejledning om uddannelse og job
Læs mere

Har du eksamensangst? Få flere gode råd her

Det er helt almindeligt, at man føler ubehag, når man bliver bedømt af andre, men hvis nervøsiteten vokser sig så stor, at den nærmere bliver til en eksamensangst, så er det vigtigt, at få talt om det med nogen.

Måske har du tanker som: Hvordan undgår jeg eksamensangst? Hvordan skal jeg forberede mig inden min eksamen? Er der øvelser til eksamensangst? Hvad gør jeg, hvis jeg ikke kan huske, hvad jeg skal sige?

Her på siden kan du få gode råd. Du kan også få et opmuntrende citat, få dine katastrofetanker ud af hovedet, lægge en plan for, hvordan du forbereder dig, prøve vejrtrækningsøvelsen, afstemningen eller læse andre børns breve.

SMS

Send SMS til BørneTelefonen på nummer 116111.

Ring

Ring til BørneTelefonen på nummer 116111.

Chat
Chat
Gruppechat
Gruppechat