Sådan kan du kontakte BørneTelefonen

Brev

Kan ikke sove ude

Læs hele brevet
Svar fra

Børnetelefonen

Kære pige på 11 år

Der er ikke noget galt med dig. Rigtig mange børn oplever, at de har svært ved at sove ude. Jeg kan godt forstå, at du bliver ked af det over, at det er svært for dig at være med til overnatninger med de andre piger.

Ondt i maven, gråd i halsen og svært ved at trække vejret er alle sammen fornemmelser i kroppen, som kan komme, når man bliver utryg eller bange. De følelser er kroppens alarmberedskab, som fortæller, at der er fare på færde. Det kan være rigtig forvirrende, når alarmberedskabet går i gang i situationer, som andre ikke bliver bange for. Så kan man også blive flov og føle sig meget anderledes. Har du mon oplevet det?

Det kan nogen gange hjælpe på de bange følelser at sige det højt til nogen. Har du mon prøvet det? Det kan enten være en af dine veninder eller måske dine forældre. Hvis du har mod på det, kunne du måske starte med at vise dem dit brev.

Heldigvis kan jeg fortælle dig, at det med at styre alarmberedskabet er noget, som man kan blive bedre til. Nogle børn med det her problem, får god hjælp af at tale med en psykolog. Det ved jeg ikke, om du har lyst til at prøve, men måske kunne du tale med dine forældre om den mulighed?

Træning i at sove ude er ofte vejen frem, selvom det kan virke skræmmende. Man kan for eksempel lave aftaler med de bedste veninder, og så aftale på forhånd, at det er okay at ringe hjem eller simpelthen blive hentet, hvis det ikke går. Ved at træne det flere gange, kan man til sidst lykkes med en hel nat ude. Jeg har talt med flere børn, som har oplevet at blive vildt stolte, når det lykkedes for dem. Og så havde de lidt mere mod på at prøve det igen. Med tiden blev det lettere og lettere for dem at overvinde deres frygt.

Jeg håber, at du er blevet lidt beroliget af mit svar og kan finde modet til at arbejde videre med det, som er svært for dig. Jeg tror på, at du kan klare det med lidt hjælp.

Kærlige hilsner fra BørneTelefonen

 

Få endnu flere råd, hvis du er Bange, utryg eller angst

Alle mennesker oplever at være bange mange gange gennem livet. Men hvis man er bange eller angst for ting, som slet ikke er farlige, eller hvis frygten for meget, er det vigtigt, at man får noget hjælp.

Nogle oplever at være bange for noget bestemt som fx eksamensangst, angsten for edderkopper eller at være bange for at flyve.

Det kan også være, det er lidt svært at sige, hvad man helt præcist er bange for. Måske det bare er en følelse af uro og utryghed i kroppen.

Her på siden kan få gode råd eller du kan lave din egen find ro plan. Du kan også læse andre børns breve og BørneTelefonens svar.

Ring

Ring til bisidningen på nummer 35 55 55 56.

SMS

Send SMS til BørneTelefonen på nummer 116111.

Ring

Ring til BørneTelefonen på nummer 116111.

Chat
Chat
Gruppechat
Gruppechat