Sådan kan du kontakte BørneTelefonen

Brev

Kan ikke mere

Læs hele brevet
Svar fra

Børnetelefonen

Hej 15 årig pige

Hvor er det bare ærgerligt, at dine forældre ikke forstår alvoren i det, de gør mod dig. I Danmark må man jo ikke slå eller true sine børn, og så er den ikke så meget længere. 

Jeg synes, at det var mega sejt af dig, at få sagt det til din lærer, der så laver en underretning som gør, at du rent faktisk får fortalt det til en sagsbehandler. At sagsbehandleren ikke har gjort yderligere og har anbefalet dig ikke at have en bisidder - det er ikke okay.

Kommunen har pligt til at passe på dig. Og du har ret til en bisidder. Det må hverken sagsbehandleren eller dine forældre blande sig i.

Jeg kan sagtens forstå, at du er fortvivlet. At du har gjort skade på dig selv for, at mindske dit indre kaos kan føles som en hjælp i situationen - men desværre er det ikke en holdbar løsning på længere sigt. Du skal have en anden form for hjælp.

Alle børn i Danmark har krav på en tryg barndom, hvor de ikke bliver slået eller blive benægtet ting, som de gerne vil.

Jeg vil foreslå dig, at kontakte vores bisidderafdeling igen og tale med dem om din situation. Du kan ikke klare denne opgave alene, og det skal du heller ikke. Du skal have en ved din side som støtter dig og sikre, at du bliver hørt og forstået. Bisidderne kan hjælpe dig med, at fortælle nogen andre i kommunen, hvad der sker derhjemme og at sagsbehandleren lader til at gøre ting, som ikke er okay. 

Du kan ringe til bisidderafdelingen hver dag fra 9-16 på 35 55 55 59.

Det håber jeg, at du vil gøre, selvom det indtil videre har været svært. Du skal ikke tage dig af, at andre har anbefalet dig noget andet - du skal tænke på dig selv og hvad der er godt for dig.

Hvis det er svært, at kontakte Bisidderafdelingen direkte, kan du få kontakt til dem ved at ringe på BørneTelefonen på 116 111. De kan fortælle Bisidderafdelingen, hvad der sker. 

Jeg ønsker alt det bedste for dig.

Hilsen BørneTelefonen

Få flere gode råd, hvis du oplever Vold i familien

Vold er altid ulovligt, så hvis du oplever vold i familien, er det rigtig vigtigt, at du får hjælp. Hvis din mor eller far slår eller taler nedladende til dig, så er det aldrig din skyld! Det er altid de voksnes ansvar, at du føler dig tryg.

Vold kan ske på forskellige måder. Nogle oplever, at deres forældre er voldelige overfor hinanden. Det kan også være, at volden går ud over dig eller dine søskende.

Vold i hjemmet kan både være fysisk og psykisk. Fysisk vold er, hvis man fx bliver sparket, slået, rusket eller nevet. Psykisk vold er, hvis man fx bliver ignoreret, ydmyget, truet eller talt nedladende til.

Her på siden kan du få nogle råd til, hvordan du kan få hjælp, hvis du oplever vold derhjemme. Du kan se en video om vold i familien, læse om rettigheder, få hjælp til at skrive et brev eller læse andre børns breve og BørneTelefonens svar.

Du kan få en Bisidder fra BørneTelefonen

Hvis du skal til møde i kommunen eller i Familieretshuset, kan en voksen fra BørneTelefonen gå med dig. Det er helt gratis at få en bisidder.

Trin for trin Byg et brev

Hvis det er svært at sige noget ansigt-til-ansigt, kan det være nemmere at skrive det ned. Her kan du bygge et brev, som du kan sende til den person, du gerne vil have til at hjælpe dig.

Skriv et brev, sæt ord på det, der er svært at sige. Vi har lavet en guide, der hjælper dig med at skrive de tanker ned, som er svære at fortælle.

Vold Andre der hjælper

din kommune – din Indgang

Rådgivning og andre hjælptilbud for børn og unge.
Læs mere

Bryd Tavsheden

Til dig, der er udsat for vold i familien eller i et kæresteforhold (13-24 år)
Læs mere

Ud af voldens skygge

Rådgivning og behandlingstilbud til voldsramte kvinder og børn (over 18 år)
Læs mere

Ring

Ring til bisidningen på nummer 35 55 55 56.

SMS

Send SMS til BørneTelefonen på nummer 116111.

Ring

Ring til BørneTelefonen på nummer 116111.

Chat
Chat
Gruppechat
Gruppechat