Brev

Kan han melde det?

Læs hele brevet
Svar fra

Børnetelefonen

Kære pige på 13 år

Det er skønt at læse, at du er så glad for din kæreste. 

Jeg kan godt forstå, at du tænker på, om din kærestes far kan anmelde ham. Men loven er ikke lavet, fordi man ikke må være sammen. Den er lavet for at passe på den mindreårige. Mindreårige er børn og unge under 15 år. Altså dig. Hvis I har sex, så kan hans far anmelde det. Men man vil også vurdere på jeres forhold til hinanden og det lyder til, at I har det godt sammen.

Nej, kommunen fjerner ikke bare børn fra deres forældre. Tvangsfjernelse sker i meget få tilfælde, og der skal nogle helt andre grunde til. Så I skal ikke være bange for, at I bliver fjernet fra jeres familie. 

Han kan godt fortælle det til kommunen, men jeg tror ikke, at det vil ændre på noget. Jeg tror allermest, han siger det, fordi han er ked af det og har det svært. Så kan man komme til at sige nogle ting, som man ikke mener. 

Når man har det svært psykisk, kan det være rart at tale med en professionel. Fx en læge, psykiater eller psykolog. Mon din kærestes far får noget hjælp? 

Du må dog ikke tro, at det er dit ansvar at sørge for, at han får hjælp, men måske kan du og din kæreste skrive et brev, hvor I fortæller, at I er rigtig kede af, at tingene har udviklet sig, som de har. Hvis I rækker hånden ud, kan det være, at I kan finde en løsning, der fungerer for jer alle? Det kan være, at aftalen er, at I kun sover sammen i weekenden til at starte med? Mon det kunne være en ide? 

Jeg håber, du har fået svar på dine spørgsmål? Husk, at du altid er velkommen til at kontakte BørneTelefonen på 116111. 

De bedste hilsner
BørneTelefonen

Få endnu flere råd, hvis du er Bange, utryg eller angst

Alle mennesker oplever at være bange mange gange gennem livet. Men hvis man er bange eller angst for ting, som slet ikke er farlige eller hvis frygten styrer, den måde man er på, og hvordan man har det, så er det vigtigt, at man får noget hjælp.

Nogen oplever at være bange for noget bestemt som fx eksamensangst, angsten for edderkopper eller at være bange for at flyve.

Det kan også være, det er lidt svært at sige, hvad man helt præcist er bange for. Måske det bare er en følelse af uro og utryghed i kroppen.

Her på siden kan få gode råd eller du kan lave din egen find ro plan. Du kan også læse andre børns breve og BørneTelefonens svar.

slap af og find ro vejrtrækningsøvelse

Video: gode råd om angst

Hvad er angst egenligt? Og hvordan påvirker følelsen os?

Se video’en på vores YouTube-kanal og vælg det råd, der passer til dig.

Chat
Chat
Gruppechat
Gruppechat