Sådan kan du kontakte BørneTelefonen

Brev

jeg vil væk

Læs hele brevet
Svar fra

Børnetelefonen

Kære pige på 13

Jeg er rigtig glad for, at du valgte at skrive. Du går rundt med mange svære tanker, som jeg slet ikke synes, man skal gå rundt med alene. For det er som om, at den slags tanker har det med at blive større og større, når man ikke deler dem med andre. Derfor skal du vide, at du er på den rette vej, når du begynder at fortælle om det, der fylder. Det må have krævet meget mod af dig. Og derfor kan jeg ikke forestille mig en pige, der er sejere end dig.

I dit brev har du været rigtig god til at sætte ord på mange af de ting, der i øjeblikket gør det rigtig svært at være dig. Brevet beskriver rigtig godt, hvor kaotisk det i øjeblikket må føles at være dig, når tankerne og følelserne tager over og flyder rundt.

Andre, der har været i din situation, har fortalt, at de også har haft selvmordstanker. Har du også haft det? Lige nu føles det måske, som om, der ikke er nogen vej ud. Men det skal du vide, at der er. Der findes en vej, hvor du kan få hjælp til alle tankerne og følelserne. Og der findes en fremtid for dig uden cutting, hvor du kan fokusere på de samme ting, som andre på din alder. Du skal bare have hjælp til at finde vejen.

Der er nogle voksne omkring dig, jeg synes, du skal overveje at snakke med, da de kan hjælpe dig med at få det bedre. Har du en sød lærer/pædagog på skolen? De er nemlig vant til at snakke med elever om svære ting. Og jeg tror, at det kan hjælpe dig i hverdagen i skolen, hvis der er nogle voksne omkring dig, der ved, hvad du kæmper med. Alle skoler har en sundhedsplejerske, som også er rigtig god at snakke med. Alle sammen vil de kunne hjælpe dig videre og sørge for, at du får den hjælp og støtte, du har brug for.

Det kan også være rigtig godt, hvis der er nogle voksne i din familie, du kunne snakke med, så du også får hjælp og støtte, når du er derhjemme. Og så din familie i en travl hverdag husker at fortælle dig, at de elsker dig. Det kan være dine forældre eller en anden voksen i familien, du har lyst til at snakke med.

Måske er det svært for dig at skulle fortælle andre om de ting, du indtil nu har holdt hemmeligt? Måske ved du slet ikke, hvordan du skal få det sagt? Og måske er du bange for, hvordan de skal reagere? Her vil jeg foreslå dig at starte med at vise dit brev – måske sammen med mit svar. For i dit brev giver du nemlig et ret godt billede af de ting, du har brug for hjælp til – og du fortæller også, hvad der indtil nu har holdt dig tilbage fra at fortælle nogen om det.

Jeg håber, du har fået nogle idéer, du har mod til at prøve af. Jeg tror på, at det hjælpe dig – for du er nemlig sej og kan meget mere, end du lige nu går rundt og tror. Hvis du har lyst til snakke, er du altid velkommen til at skrive eller ringe.

Kærlig hilsen BørneTelefonen

Få endnu flere råd, hvis du er Bange, utryg eller angst

Alle mennesker oplever at være bange mange gange gennem livet. Men hvis man er bange eller angst for ting, som slet ikke er farlige, eller hvis frygten for meget, er det vigtigt, at man får noget hjælp.

Nogle oplever at være bange for noget bestemt som fx eksamensangst, angsten for edderkopper eller at være bange for at flyve.

Det kan også være, det er lidt svært at sige, hvad man helt præcist er bange for. Måske det bare er en følelse af uro og utryghed i kroppen.

Her på siden kan få gode råd eller du kan lave din egen find ro plan. Du kan også læse andre børns breve og BørneTelefonens svar.

Ring

Ring til bisidningen på nummer 35 55 55 56.

SMS

Send SMS til BørneTelefonen på nummer 116111.

Ring

Ring til BørneTelefonen på nummer 116111.

Chat
Chat
Gruppechat
Gruppechat