Sådan kan du kontakte BørneTelefonen

Brev

Jeg tror jeg snart dør

Læs hele brevet
Svar fra

Børnetelefonen

Kære pige på 15 årTak for dit brev med titlen "Jeg tror snart jeg dør". Du skriver, at du de sidste par dage har været plaget af mareridt - og det har gjort dig bange. Samtidig har du oplevet at gå i søvne, hvor du er vågnet op både i jeres køkken og i jeres indkørsel.
Jeg kan godt forstå, hvis det har skræmt dig, det lyder også meget ubehageligt. Men heldigvis har din far været opmærksom på, hvad der er sket, og har gjort en god indsats ved at holde sig vågen om natten for at sørge for, at der ikke sker dig noget!

Mareridt er nogle ubehagelige drømme, som vi tit ikke kan få hoved og hale på. Men ligesom søvngængeri er det noget, der ikke er ualmindeligt hos børn, og som med tiden som regel vil forsvinde af sig selv. 
Men det er ubehageligt at opleve, og jeg vil gerne komme med et par forslag, som forhåbentlig kan give dig nogle ideer til, hvad du kan gøre.
Først og fremmest tror jeg, det er vigtigt at sørge for, at du ikke ser/oplever noget uhyggeligt før sengetid. Nogle har meget glæde af at falde i søvn til afslappende musik eller til en slags meditationsøvelse, hvor en rolig stemme får en til at slappe af. Måske kunne det også være godt at drikke en kop beroligende urtete, inden du skal sove. I helsekostbutikker, kan man få sådan nogle "god-nat blandinger", som virker afslappende på nogle mennesker. Jeg ved ikke om du har lidt lys tændt, når du sover - ellers kan det nogle gange være rart, så man ikke vågner op i mørket, når man er bange.
Og så er det jo godt at vide, at din far er der og passer på dig! - Det må være trygt og godt at tænke på... Måske er disse uhyggelige mareridt allerede holdt op igen, når du læser svaret her. Hvis ikke de er og det heller ikke hjælper med nogle af de forslag jeg er kommet med, kan det være, du og din far skal overveje om I lige skal et smut forbi lægen og snakke med hende/ ham. Jeg har ikke forstand på det, men ved at der forskes i søvn - måske ved lægen noget mere..?
Mange hilsner BørneBrevkassen
Ps. Jeg tror iøvrigt, at den mand, du mødte efter skoletid, var en, der mindede dig om din drøm - som du jo selv skriver, var han jo meget hjælpsom og ville give dig dine ting. Altså ganske ufarlig.

Få endnu flere råd, hvis du er Bange, utryg eller angst

Alle mennesker oplever at være bange mange gange gennem livet. Men hvis man er bange eller angst for ting, som slet ikke er farlige, eller hvis frygten for meget, er det vigtigt, at man får noget hjælp.

Nogle oplever at være bange for noget bestemt som fx eksamensangst, angsten for edderkopper eller at være bange for at flyve.

Det kan også være, det er lidt svært at sige, hvad man helt præcist er bange for. Måske det bare er en følelse af uro og utryghed i kroppen.

Her på siden kan få gode råd eller du kan lave din egen find ro plan. Du kan også læse andre børns breve og BørneTelefonens svar.

SMS

Send SMS til BørneTelefonen på nummer 116111.

Ring

Ring til BørneTelefonen på nummer 116111.

Chat
Chat
Gruppechat
Gruppechat