Brev

Jeg tror ikke verden er for mig.

Læs hele brevet
Svar fra

Børnetelefonen

Kære pige på 17 år. 

Selvom det ikke føles sådan lige nu, så er du på vej i den rigtige retning, i forhold til at få det bedre. Du virker som en pige, der er viljestærk og du har besluttet dig for, at du gerne vil have noget hjælp. Når man er klar og villig til at få hjælp, så har man taget det første skridt. Og det er altså et kæmpe skridt.

Jeg er glad for, at du snakker med din mor om det. Det virker lidt til, at din mor ikke rigtig ved, hvad hun skal gøre for at hjælpe dig. Det er helt naturligt, at det er svært for forældre, når deres børn har det dårligt. Det kunne måske være en god idé at lade din mor læse dit brev og det svar, jeg skriver til dig nu. Det kan du jo i hvert fald overveje. Det kan give din mor en større forståelse for, hvordan du har det. Det her svar er til for at hjælpe dig, men det kunne måske også være med til at hjælpe din mor med at hjælpe dig. 

Du er parat til at få hjælp. Nu gælder det om at finde ud af, hvilken hjælp der passer til dig. Det er super, at du går i en angst gruppe og dejligt, at du føler, at det hjælper lidt på din angst.  Så det skal du endelig blive ved med. 
Jeg synes, at du skal snakke med din mor igen om, at I skal tage til lægen. Lægen vil kunne hjælpe dig med at finde ud, hvilken hjælp der vil passe til dig. Jeg tænker, at du har brug for, at få sat nogle ord på din tristhed og få bearbejdet sorgen af at have mistet din far. 

Det kan være mange ting at håndtere på en gang, men det kan være, at angsten, tristheden og sorgen hænger sammen på en eller anden måde. Det kan jeg desværre ikke sige noget om, men det er der andre fagpersoner der kan. F.eks. en psykolog. 

Hvis din mor udsætter lægebesøget, så kan du sagtens selv kontakte din læge. Du kan måske tage din gode veninde med hen til lægen. Det er altid dejligt at have en med, som man er tryg ved. Og lægen er den, der vil kunne henvise dig til rette hjælp, fx en psykolog.

Børn, unge og sorg er en organisation, som giver anonym rådgivning til børn og unge, som har mistet et familiemedlem. Du kan prøve at tjekke deres hjemmeside ud. http://www.bornungesorg.dk/chatten/

Man kan både chatte med dem eller få rådgivning ansigt til ansigt, men det kan man kun i Odense, København og Århus. Så det kommer lidt an på, hvor du bor henne. Men alle kan chatte med dem. De kunne måske være gode at snakke med, inden du får en tid hos lægen og lægen finder ud af, hvilken hjælp du skal have. 

Jeg tænker, at det er helt naturligt, at du er nervøs inden du skal starte på HF. Der er heldigvis nogle måneder til endnu. Dvs der en rigtig god mulighed for, at du har det bedre til den tid. Det kan være, at dit fokus de næste 5 måneder skal være, at få det bedre, så du er klar til at gennemføre HF. Så kan arbejde måske komme i 2 prioritet. Det kan også være, at du om en måned eller to, har fået det bedre og du begynder at få lyst til at få et arbejde og så skal du endelig gøre det. 

Det kan nemlig også godt hjælpe at komme ud og opleve lidt. Hvis man er derhjemme hver eneste dag, så har man rigtig mange timer, hvor man kan tænke på alle mulige mærkelige ting. Hvis man så er trist, så er det ofte de triste tanker der overtager ens hjerne. Man kan også blive helt rastløs af at være derhjemme hver dag. Når du føler dig klar, så ville det måske være en god ide, at få et arbejde. Det kunne måske i starten bare være nogle timer om ugen, men så skete der lidt og ens hjerne kunne tænke på lidt andet. Det skal selvfølgelig være, når du er klar til det. 

Verden føles måske ikke som et sted for dig lige nu, men det er jeg sikker på, at den bliver med din viljestyrke til at få det bedre. 

De bedste hilsner fra BørneTelefonen. 

 

 

Få flere gode råd om selvmordstanker

Selvmordstanker er ofte et tegn på, at man står i en situation, som er svær og som man ikke kan klare alene.

Der kan være mange forskellige årsager til, at man får selvmordstanker. Det kan fx være at man har mistet nogen tæt på. Det kan også være, man har oplevet noget, der har gjort en rigtig ked af det. Eller måske man undrer sig over meningen med livet og derfor tænker på døden.

Hvordan takler man selvmordstankerne? Det første skridt er at tale med nogen om det, det er nemlig vigtigt, at du ikke går alene med tankerne. Men hvordan fortæller man nogen om sine selvmordstanker? Måske man er bange for at gøre andre kede af det eller måske man ikke lige ved, hvordan man starter sådan en snak.

På siden her, kan du finde gode råd og hjælp til hvordan man fortæller noget svært.

Trin for trin Byg et brev

Hvis det er svært at sige noget ansigt-til-ansigt, kan det være nemmere at skrive det ned. Her kan du bygge et brev, som du kan sende til den person, du gerne vil have til at hjælpe dig.

Skriv et brev, sæt ord på det, der er svært at sige. Vi har lavet en guide, der hjælper dig med at skrive de tanker ned, som er svære at fortælle.

Ring

Ring til bisidningen på nummer 35 55 55 56.

SMS

Send SMS til BørneTelefonen på nummer 116111.

Ring

Ring til BørneTelefonen på nummer 116111.

Chat
Chat
Gruppechat
Gruppechat