Sådan kan du kontakte BørneTelefonen

Brev

Jeg savner alene-tid med min mor

Læs hele brevet
Svar fra

Børnetelefonen

Kære pige på 15 år.

Tusinde tak for dit brev. Lad mig starte med at sige, at du da slet ikke er forkert på den. Jeg blev på en måde glad, da jeg læste dit brev. For hvor er det dog dejligt, at du har så meget lyst til at være sammen med din mor. Det er dejligt, når man har en forældre, der har så stor betydning for en.

Jeg kan forstå, at du har prøvet at fortælle din mor, at du gerne vil se film alene med hende. Og at du ikke følte hun hørte dig. Det kan der være mange grunde til. Kunne det tænkes, at din lillebror og far også ønsker at være sammen med jer som familie? Og at din mor også kunne tænke sig noget tid sammen med dem? 

Du skriver, at du i det sidste halvandet år ikke har haft det så godt med din far og lillebror. Det får mig til at tænke, om det, at din mor siger ja til, at I kan hygge alle sammen, kan være hendes måde, at prøve at få det hele til at blive godt igen. Hvad tænker du mon om det? Det, at man har det skidt med sin familie, er jo ikke godt for nogen. Hverken din mor, far eller lillebror. Måske savner de også tid med dig? 

Nogle gange når der er nogen, man har det dårligt med, så kan det føles nemmere at holde afstand fra dem. Og nogen gange kan afstanden blive så stor, at det er svært at komme tilbage igen. At det så er nemmere at blive ved med at holde afstand. Selvom ens hjerte måske faktisk savner de personer, man føler, man har det dårligt med. Er det mon noget, du kan genkende?

Jeg synes, ikke du er barnlig. Dine følelser er ganske ærlige. Og det er så godt, at du kan mærke, hvordan du har det. Det er der ikke noget galt med. Det er dog vigtigt at finde ud af, hvorfor du mon føler, det så svært at dele din mor med din far og bror. Og hvad det er, der gør du har det skidt med dem. 

Jeg tænker derfor, at det er vigtigt, at du får snakket med din mor om det. Kunne du måske hjælpe hende med at lave aftensmad en dag, hvor det bare var jer to, og så stille og rolig fortælle hende, at du savner jeres hygge. Du kunne også spørge om det er muligt, at I får bare 1-2 aftenener om måneden, der bare er jeres? 

Det kunne også være rigtig godt, at få snakket med din mor om, hvordan du har det med din far og din lillebror. Og inden kunne du måske tænke over, hvad det præcist er, der gør det svært. Er det fordi de fylder, når I er sammen? Er det fordi, de gør noget, du bliver ked af? Er det noget med stemningen eller deres opførsel? Prøv at sætte nogle ord på, for så vil din mor bedre kunne hjælpe dig. 

Jeg kan godt forstå, hvis det er svært at få sagt. Du har jo allerede prøvet at sige det til hende. Derfor kunne du jo også vise hende dette brev? Din mor lyder som en rigtig dejlig mor. Og jeg kunne forestille mig, at hun gerne vil have, I alle har det godt. Og at hun vil dig det allerbedste. At du savner hende fortæller mig, at du og din mor har noget særligt sammen, der er vigtigt for jer begge. 

Jeg håber, mit svar kan hjælpe dig lidt med dine tanker. Og måske giver det dig nogle ideer til, hvordan du kommer videre.

Du er altid velkommen til at ringe herind, hvis du stadig ikke føler, at tingene bliver bedre for dig. Du fortjener jo, at have det dejligt sammen med din mor. Men også med din lillebror og din far.

Mange tanker fra

BørneTelefonen

Hvordan har du det i din familie?

hvordan har du det med din familie?

Føler du dig udenfor? Kommer du tit op at skændes med dine forældre? Er det svært med dine søskende?

Klik dig videre her og få gode råd til, hvordan du kan få det bedre i familien.

Du kan få en Bisidder fra BørneTelefonen

Hvis du skal til møde i kommunen eller i Familieretshuset, kan en voksen fra BørneTelefonen gå med dig. Det er helt gratis at få en bisidder.

Ring

Ring til bisidningen på nummer 35 55 55 56.

SMS

Send SMS til BørneTelefonen på nummer 116111.

Ring

Ring til BørneTelefonen på nummer 116111.

Chat
Chat
Gruppechat
Gruppechat