Sådan kan du kontakte BørneTelefonen

Brev

Jeg kan ikke udholde at være i det samme rum som min far!

Læs hele brevet
Svar fra

Børnetelefonen

Kære Pige på 14 år.

Tak for dit brev. Det må være hårdt at leve i en familie, hvor skænderierne og den dårlige stemning fylder så meget, som det lyder til, at den gør hos jer. Hvor er du bare sej, at du fornemmer, at det er alvorligt, og at det skal der gøres noget ved - for det skal der.

Jeg syntes bestemt, at det er alvorligt, at din far har sparket dig. Det er faktisk sådan, at det i Danmark er forbudt at slå og sparke børn. Så din far overtræder loven og dine rettigheder, når han gør det.

Jeg syntes også, at det lyder alvorligt, at du faktisk har gået og følt dig deprimeret i 1,5 år. Og at situationen hjemme hos dig påvirker dig så meget, at du slet ikke har lyst til at være derhjemme.  

Du skriver også, at din far taler grimt til din bror og din mor. Og at din mor slet ikke lægger mærke til det.
Har du prøvet at tale med din mor, eller din bror om situationen hjemme hos jer? Jeg forestiller mig, at de også er påvirket af det. Også selvom det måske ikke altid, ser sådan ud.

De voksne har altid ansvaret for, at børnene føler sig trygge og har det godt. 

Når voksne er, sådan som du fortæller at din far er, så kan det ofte være fordi, at de har det skidt. Det kan være, at din fars sygdom gør ham stresset og bekymret.
Når man har det skidt, kan det godt komme til at gå udover andre - og det er ikke okay. Men måske skal din far have noget hjælp til at få det bedre. Det kan også være, at hele familien skal have noget hjælp til, at det bliver mere trygt og rart hjemme hos jer. 

Der er forskellige måder, I kan få hjælp på.

Det er vigtigt, at du fortæller en voksen du kender, hvordan det er hjemme hos jer; hvordan din far taler til jer og at han har sparket dig. Måske er det rarest, at tale med din mor og din bror først? Sammen kan I måske prøve at tale med din far om, hvorfor han bliver så vred? 

Din mor og din far (eller bare én af dem) kan ringe til vores ForældreTelefon på 35 55 55 57. Her kan voksne få rådgivning om, hvad de kan gøre og hvordan de passer bedst på deres børn.

Der er også mulighed for, at man kan få gode råd og vejledning i den by man bor i. Kommunen har en åben rådgivning, hvor det er gratis og anonymt. Her kan både børn og forældre henvende sig og fortælle, om det de synes er svært. Her kan man også få af vide, hvordan man kan få hjælp i familien. Jeg ved, at det har hjulpet andre familier, så måske er det noget din familie kan få glæde af?

Jeg er glad for at høre, at du har det godt i din klasse og med vennerne. Det kan også være, at der er en god lærer, som du kan tale med det hele om?

Jeg vil ønske dig en god snak med dine forældre, eller hvem du vælger at tale med det om. Jeg håber, at I sammen kan få det bedre derhjemme. Hverken børn eller voksne kan trives, når der er så mange skænderier i familien - og det skal man nogle gange have hjælp til. 

Kærlig hilsen

BørneTelefonen

 

Få endnu flere råd, hvis du er Bange, utryg eller angst

Alle mennesker oplever at være bange mange gange gennem livet. Men hvis man er bange eller angst for ting, som slet ikke er farlige, eller hvis frygten for meget, er det vigtigt, at man får noget hjælp.

Nogle oplever at være bange for noget bestemt som fx eksamensangst, angsten for edderkopper eller at være bange for at flyve.

Det kan også være, det er lidt svært at sige, hvad man helt præcist er bange for. Måske det bare er en følelse af uro og utryghed i kroppen.

Her på siden kan få gode råd eller du kan lave din egen find ro plan. Du kan også læse andre børns breve og BørneTelefonens svar.

Ring

Ring til bisidningen på nummer 35 55 55 56.

SMS

Send SMS til BørneTelefonen på nummer 116111.

Ring

Ring til BørneTelefonen på nummer 116111.

Chat
Chat
Gruppechat
Gruppechat