Sådan kan du kontakte BørneTelefonen

Brev

Jeg kan ikke..

Læs hele brevet
Svar fra

Børnetelefonen

Kære pige på 13 år.

Du har beskrevet rigtig fint, hvor svært du har det, og hvor meget du lider. Jeg er glad for, at du fik skrevet dit brev. Og jeg er klar over, at det svært for dig, men du gjorde det. Det er godt, for du har brug for, at der er nogen, der hjælper dig. Og jeg forestiller mig, at du har skrevet brevet, fordi du føler dig alene og gerne vil have hjælp.

Du skriver, at din mund er syet sammen, så jeg tænker, at du har gået i lang tid alene med alle dine svære tanker og følelser. Det er der ingen mennesker, der kan holde til. Slet ikke når man som du, er 13 år. Så jeg kan godt forstå , at dit liv kan føles håbløst, men ved at skrive dit brev, har du åbnet for et lille håb om forandring.

Jeg ved ikke, om du bor hos din mor eller din far, men du har det i hvert fald ikke godt, der hvor du bor. Når børn ikke har det godt i deres familie, er det kommunen, der skal hjælpe, for alle børn har ret til at føle sig trygge, der hvor de bor. Jeg tænker på, om der mon er nogen af dine lærere, der ved, hvordan du har det? Og om du f.eks. kunne betro dig til en god lærer og evt. vise dit brev til ham/hende. Hvis en lærer får at vide, at du har det så svært, som du har fortalt mig, vil læreren hjælpe dig med at kontakte kommunen, så du kan få hjælp. Og det har du brug for.

Hvis du ikke synes, du vil fortælle om dig selv til en lærer, kan vi hjælpe dig med at få en bisidder hos Børns Vilkår. En bisidder er en person, der kan støtte og hjælpe dig med at kontakte kommunen og være med, hvis der skal være møder med sagsbehandleren. En bisidder vil hjælpe dig med at få dine tanker og ønsker frem om, hvordan dit liv kan blive bedre. Det kan måske være, at der er mulighed for, at du kan bo et andet sted, eller det kan være, at du får tilbudt samtaler med en psykolog.

Du kan læse mere om bisidderne her: https://bornetelefonen.dk/bisidder-børnetelefonen

Som du kan se, er der rigtig gode muligheder for, at du kan få det bedre. Der er mennesker, der er parate til at hjælpe dig. Jeg håber, at du vil tage det næste skridt til at få hjælp, så livet igen bliver værd at leve.

Mange gode tanker fra BørneTelefonen

Flere gode råd om Sorgen ved at miste

Hvis du oplever dødsfald i familien eller hvis du har mistet en, du holder af, kan det påvirke dig på forskellige måder. Det kan være du bliver rigtig ked af det eller vred? Det kan også være du bliver bange eller føler dig ensom? Man kan også føle lettelse, hvis ens far eller mor har være alvorlig syg i lang tid.

Hvis din mor eller far dør, kan du måske have tanker som: Hvad skal der nu ske med min familie? Hvordan lever jeg med sorgen? Hvordan får jeg hjælp? Hvordan kommer jeg i en sorggruppe for unge? Hvem kan jeg tale med om sorgen?

Du skal vide at alle følelserne og tankerne er okay. Det er rigtig vigtigt, ikke at gå alene med sine tanker og følelser.

Her på siden kan du finde gode råd, læse andre børns breve eller læse om forskellige følelser og hvad der kan hjælpe dig.

Sorg Andre der kan hjælpe dig

Sorglinjen og andre sorgtilbud

Tilbud til dig, der har mistet eller lever med en syg forælder eller søskende
Læs mere

Sorggrupper

Her kan du finde en gratis sorggruppe tæt på dig
Læs mere

Når far og mor bliver syg

Hjemmeside til dig, der lever med en alvorlig syg forælder eller har mistet en
Læs mere
Guide

Svære følelser: hvad kan hjælpe?

Trin for trin Byg et brev

Hvis det er svært at sige noget ansigt-til-ansigt, kan det være nemmere at skrive det ned. Her kan du bygge et brev, som du kan sende til den person, du gerne vil have til at hjælpe dig.

Skriv et brev, sæt ord på det, der er svært at sige. Vi har lavet en guide, der hjælper dig med at skrive de tanker ned, som er svære at fortælle.

Ring

Ring til bisidningen på nummer 35 55 55 56.

SMS

Send SMS til BørneTelefonen på nummer 116111.

Ring

Ring til BørneTelefonen på nummer 116111.

Chat
Chat
Gruppechat
Gruppechat