Sådan kan du kontakte BørneTelefonen

Brev

Jeg hører stemmer, ser syner og har mareridt

Læs hele brevet
Svar fra

Børnetelefonen

Kære pige på 14 år

Hvor er det sejt, at du har fortalt dine veninder  om dine tanker. Selvom de ikke umiddelbart kan forstå, hvordan du har det, betyder det ikke, at de ikke lytter til dig. Når man har det svært, skal man dele sine tanker med andre. Ikke fordi de andre skal kunne ”genkende” vores tankerne, men fordi det kan hjælpe at dele tankerne. Derudover kan det også være en stor hjælp at opdage, at vi ikke er alene, når vi har det svært. 
  
Det kan det godt være, at dine forældre heller ikke kan forstå dig, når du starter med at fortælle dem, hvordan du har det. Men det kan de komme til. Og de kan hjælpe dig med at få hjælp. 

Jeg tror, at du måske vil have stor gavn af at tale lidt med en professionel voksen, fx en læge eller psykolog. Og den hjælp kan dine forældre hjælpe dig med at få. Hvis du har det bedre med det, kan du også starte med at fortælle om tankerne til en anden voksen, fx din lærer - fx kan en af dine veninder hjælpe dig med det. 

Hvis det er lidt svært at få startet snakken, kan du overveje at skrive dine tanker ned. Jeg synes nemlig, at du rigtig fint får forklaret, hvordan du har det i brevet herind. Så det kunne jo fx være det, som du viste til dine forældre? Hvad tænker du mon om den ide? Du kan også spørge en af dine veninder, om hun måske vil hjælpe dig med at tale med en voksen? 

Det vigtigste er, at du får den hjælp, som du har brug for, til at finde ud af, hvad de tanker handler om. Så kan du nemlig stille og roligt begynde at sove roligt om natten og igen få styr på tankerne. 

De varmeste hilsner
BørneTelefonen 

Få endnu flere råd, hvis du er Bange, utryg eller angst

Alle mennesker oplever at være bange mange gange gennem livet. Men hvis man er bange eller angst for ting, som slet ikke er farlige, eller hvis frygten for meget, er det vigtigt, at man får noget hjælp.

Nogle oplever at være bange for noget bestemt som fx eksamensangst, angsten for edderkopper eller at være bange for at flyve.

Det kan også være, det er lidt svært at sige, hvad man helt præcist er bange for. Måske det bare er en følelse af uro og utryghed i kroppen.

Her på siden kan få gode råd eller du kan lave din egen find ro plan. Du kan også læse andre børns breve og BørneTelefonens svar.

Ring

Ring til bisidningen på nummer 35 55 55 56.

SMS

Send SMS til BørneTelefonen på nummer 116111.

Ring

Ring til BørneTelefonen på nummer 116111.

Chat
Chat
Gruppechat
Gruppechat