Sådan kan du kontakte BørneTelefonen

Brev

jeg her det ikke godt hjælp mig

Læs hele brevet
Svar fra

Børnetelefonen

Kære pige på 14 år

Mange tak for dit brev. Du har meget på hjerte, og det er virkelig flot, at du skriver hertil og beder om hjælp. Jeg bliver rigtig bekymret for det, du skriver om de forhold, der er hjemme hos dig. Jeg kan godt forstå, at det er svært for dig at overskue, hvad du kan stille op. Jeg læser faktisk også frem i dit brev, at du er bange for din bror og din mors reaktion, hvis du fortæller nogen om, hvad du oplever. Det lyder til, at du allerede har været meget igennem, og at din frygt er velbegrundet. Men jeg håber, at jeg i mit svar til dig kan give dig nogle muligheder for at få hjælp. For det tænker jeg, du i høj grad har brug for. Dét at du har skrevet herind vidner om, at du er modig, og at du vil passe på dig selv, for du har en oplevelse af lige nu at blive udsat for psykisk vold fra din mor. Og det er ikke OK.

Du nævner, at du før har været væk hjemmefra i 2 mdr, hvor du boede på et børnehjem. Ved du, om der stadig er en sag i kommunen, altså om der er en socialrådgiver der kender din familie stadig? Du skriver også på et tidspunkt, at I er flyttet, så måske er der ikke nogle fra den nye kommune, der har kendskab til din familie? Grunden til at jeg spørger er, at jeg tænker, at det der foregår hjemme hos dig skal undersøges nærmere, så du igen føler at forholdene er til at leve under og at du ikke føler dig truet. Jeg tænker, at din mor og hele din familie kan have brug for noget støtte, men det er kommunen, der skal undersøge dette nærmere. Så hvis du allerede har kendskab til en socialrådgiver, ville du måske kunne tale med ham/hende? 

Et andet forslag er at finde en voksen udenfor din familie, som måske kan hjælpe dig med kontakten til kommunen? Det kunne være en lærer, en uu-vejleder, en AKT-lærer, en venindes mor eller en helt anden, du måske har tillid til? Vedkommende kunne lytte til, hvad du oplever derhjemme og har faktisk pligt til at underrette kommunen derefter. I kan også sammen tage kontakt til kommunen. Ville det være en mulighed for dig? 

Nogen andet er at du har mulighed for at få en bisidder her fra Børns Vilkår: 

 Du kan ringe direkte til bisidderen eller til BørneTelefonen, så skal vi nok hjælpe dig!

Kærlig hilsen BørneTelefonen

Hvordan har du det i din familie?

hvordan har du det med din familie?

Føler du dig udenfor? Kommer du tit op at skændes med dine forældre? Er det svært med dine søskende?

Klik dig videre her og få gode råd til, hvordan du kan få det bedre i familien.

Du kan få en Bisidder fra BørneTelefonen

Hvis du skal til møde i kommunen eller i Familieretshuset, kan en voksen fra BørneTelefonen gå med dig. Det er helt gratis at få en bisidder.

Ring

Ring til bisidningen på nummer 35 55 55 56.

SMS

Send SMS til BørneTelefonen på nummer 116111.

Ring

Ring til BørneTelefonen på nummer 116111.

Chat
Chat
Gruppechat
Gruppechat