Sådan kan du kontakte BørneTelefonen

Brev

Jeg har et hemmeligt forhold til min papfar

Læs hele brevet
Svar fra

Børnetelefonen

Kære Pige

Hvor er det altså bare godt, at du valgte at skrive herind – og at du havde det mod, det har måttet kræve af dig at skrive om de ting, din papfar har gjort ved dig. 

Det, du har været udsat for, er på ingen måde i orden. Det skriver jeg, fordi børn og unge, der har været udsat for noget lignende, har fortalt, at de bagefter har følt, at det var deres egen skyld. Har du også haft sådan nogle tanker? Hvis du har, skal du vide, at det her ikke aldrig kan være din skyld.

Som du selv skriver i dit brev, er der tusind tanker, der farer rundt i hovedet på dig, og lige nu ved du ikke, hvad du skal gøre, men vil bare gerne have det til at stoppe. Jeg vil meget gerne hjælpe dig.

Din papfar har sagt, at du ikke må fortælle det til nogen, da han risikerer at blive meldt til politiet. Det, han gør mod dig, er ganske rigtig ulovligt og strafbart. Jeg kan godt forstå, at du kan være bange for at fortælle det til nogen – fordi du så ikke ved, hvad der kommer til at ske med din papfar eller mellem ham og din mor.  Du ønsker dig sikkert også din papfar tilbage på den måde, som han var, før alt det her begyndte? 

Desværre er der sket noget, som gør, at tingene ikke er som før – der er sket noget, som du ikke skal udsættes for igen. Og som du også selv skriver – ”det her skal stoppe før det ender galt!”. 

Jeg synes derfor, du skal overveje at fortælle det til nogen. Måske har du en god lærer, en pædagog i klubben, sportstræner eller en anden voksen omkring dig, som du har tillid til, og som du kan fortælle det til? Du kunne også overveje at skrive det i et brev – eller vise dit brev her til brevkassen og måske mit svar? Den voksne skal så henvende sig til kommunen. De vil sørge for, at du får hjælp. 

I dit brev fortæller du, at du har tænkt dig at sige til din papfar, at det her ikke kan blive ved. Jeg synes, at ideen er rigtig god og modig. 

Måske vil du have lyst til, at tale med en voksen om, hvordan du kan få snakket med din papfar? Du kan ringe anonymt til BørneTelefonen på 116111, inden du snakker med ham. Rådgiveren på BørneTelefonen vil kunne hjælpe dig med, hvad du kan sige til ham. Måske kan I ”øve” samtalen igennem, så du føler dig godt rustet til at snakke med din papfar om, at det her skal stoppe. Og måske kan du aftale med rådgiveren, at du ringer eller skriver efter samtalen og fortæller, hvordan det gik, så I sammen kan lægge en plan for, hvordan du får den hjælp, du har brug for.

Jeg håber, du kan bruge mit svar. Har du brug for nogle flere ideer eller bare vil snakke med en, er du altid velkommen til at ringe eller skrive.

Kærlig hilsen BørneTelefonen

Hvordan har du det i din familie?

hvordan har du det med din familie?

Føler du dig udenfor? Kommer du tit op at skændes med dine forældre? Er det svært med dine søskende?

Klik dig videre her og få gode råd til, hvordan du kan få det bedre i familien.

Du kan få en Bisidder fra BørneTelefonen

Hvis du skal til møde i kommunen eller i Familieretshuset, kan en voksen fra BørneTelefonen gå med dig. Det er helt gratis at få en bisidder.

Ring

Ring til bisidningen på nummer 35 55 55 56.

SMS

Send SMS til BørneTelefonen på nummer 116111.

Ring

Ring til BørneTelefonen på nummer 116111.

Chat
Chat
Gruppechat
Gruppechat