Brev

Jeg har det svært

Hej jeg er en pige på 9 år jeg har det lidt svært
Pågrundaf af at mine forældre er skilt .De skændes ikke mere jeg syntes bare at det gør mig meget på😥
Hilsen Pigen

Pige, 9 år
Svar fra

Børnetelefonen

Kære pige på 9 år

Mange tak for dit brev. Hvor er det godt, at du skriver herind, når du har det lidt svært. Jeg kan godt forstå, at det går dig på, at dine forældre er blevet skilt.

Du skal vide, at du ikke er alene, der er mange børn, der har det præcis på samme måde som dig, når deres forældre bliver skilt.

Selvom de ikke skændes mere, så kan det være rigtig svært at skulle leve med, at ens forældre ikke er sammen mere.

Er de blevet skilt for nylig? Eller er det lang tid siden? Egentligt er det ligegyldigt, for tanker og følelser kan dukke når som helst. Måske har du brug for at tale med nogen om, at du har det svært?

Ved dine forældre, hvordan du har det? Jeg tænker, at det er en god ide, at du fortæller dem, at deres skilsmisse går dig på. Du kan måske prøve at snakke med dem begge to om det. Ofte kan det hjælpe at få fortalt, hvordan man har det. Og de kan også bedre hjælpe dig, hvis de ved, hvordan du har det.

Hvis du ikke har lyst til at snakke med dine forældre, er der så en anden voksen du kan snakke med? En lærer du er glad for, en bedsteforældre, moster, venindes mor eller en anden?

Det kan også være at du kender andre børn, der har forældre, der er skilt? Nogle gange kan det være rart, at snakke med andre børn om, hvordan de har det med deres forældres skilsmisse. Og måske har de nogle gode råd?

På BørneTelefonens hjemmeside, https://bornetelefonen.dk/skilsmisse/, kan du læse mere om skilsmisse.

Du skal også vide, at du altid kan ringe til BørneTelefonen på 116111, hvis du har brug for en voksen at snakke med.
Jeg ønsker dig kun det bedste.

Kærlig hilsen

BørneTelefonen

 

Få endnu flere råd, hvis du er Bange, utryg eller angst

Alle mennesker oplever at være bange mange gange gennem livet. Men hvis man er bange eller angst for ting, som slet ikke er farlige eller hvis frygten styrer, den måde man er på, og hvordan man har det, så er det vigtigt, at man får noget hjælp.

Nogen oplever at være bange for noget bestemt som fx eksamensangst, angsten for edderkopper eller at være bange for at flyve.

Det kan også være, det er lidt svært at sige, hvad man helt præcist er bange for. Måske det bare er en følelse af uro og utryghed i kroppen.

Her på siden kan få gode råd eller du kan lave din egen find ro plan. Du kan også læse andre børns breve og BørneTelefonens svar.

slap af og find ro vejrtrækningsøvelse

Video: gode råd om angst

Hvad er angst egenligt? Og hvordan påvirker følelsen os?

Se video’en på vores YouTube-kanal og vælg det råd, der passer til dig.

Chat
Chat
Gruppechat
Gruppechat