Sådan kan du kontakte BørneTelefonen

Brev

Jeg hader mine tanker

Læs hele brevet
Svar fra

Børnetelefonen

Kære C på 13 år

Tak for dine søde ord. Dem er vi meget glade for.

Jeg kan godt forstå, at du tænker, som du gør - altså at du ikke vil give dine forældre endnu et problem at tage sig af, hvis du fortæller dem, hvordan du har det... men det er ikke desto mindre nødvendigt at gøre det alligevel.

Dine forældre har måske deres problemer, men de kan nok også være der for dig og hjælpe dig, når du har brug for det.
Deres problemer vokser ikke, hvis du fortæller, at du har det dårligt, eller at du har det svært med nogle ting. Tværtimod kan det få dem til at vågne op fra deres egne problemer.
De fleste forældre tilsidesætter nemlig sig selv i det øjeblik, deres børn ikke trives. 

Hvis du ikke siger noget, så kan dine problemer vokse sig større, og hvis de gør dét, så kan det blive meget sværere for dine forældre at hjælpe dig. Og det kan blive meget sværere for dig at modtage hjælp. Kan du følge mig i det?

Derudover vil jeg lige sige, at mange teenagere tænker meget over tingene, og i nogle tilfælde kan det løbe helt løbsk, og så skal man selvfølgelig have hjælp til at få kontrollen tilbage.

Derudover hvis du har haft angst før, så er det rigtig vigtigt, at du igen reagerer på det, for angst kan være svær at styre, hvis den får lov at stå på i for lang tid. Det lyder til at det hjalp dig, da du gik til lægen - mon det vil være en hjælp igen?

Jeg ved godt, at det kan være svært lige at få taget hul på snakken med ens forældre, men jeg kan høre, at du er ret god til at beskrive, hvad du føler og tænker, så jeg vil egentlig opfordre dig til enten at sige det lige ud - eller til at skrive det i et brev, som du har gjort her. 
Her får du meget tydeligt forklaret, hvad problemet går ud på. Mon ikke du kunne gøre det samme til dine forældre?

Og ellers er du altid velkommen til at kontakte BørneTelefonen 116111, så vi kan hjælpe dig med, hvordan du præcist får taget hul på samtalen eller et brev.

Kærlig Hilsen

BørneTelefonen

Få flere gode råd om Selvskade og cutting

Cutter du selv? Eller har du en ven, som har selvskadende adfærd? Hvis man påfører sig selv fysisk smerte, er det et tegn på, at man har det dårligt indeni. Derfor er det vigtigt at få hjælp.

Hvis du har cuttet, kan det være du har fået ar og tænker: Går mine ar væk? Hvad skal jeg sige, når folk spørg indtil mine ar? Det kan også være du gerne vil stoppe med at skade dig selv, men ikke ved hvordan. Måske du tænker: Hvordan skal jeg fortælle til mine forældre at jeg cutter? Hvordan får jeg hjælp?

Her på siden kan du finde alternativer til selvskade. Du kan også lave en handleplan, der hjælper dig, når du har det svært, du kan læse om forskellig svære følelser og hvad der kan hjælpe eller du kan læse andre børns breve.

Selvskade Andre der hjælper

Foreningen Spiseforstyrrelser og Selvskade

Rådgivning og andre tilbud vedrørende spiseforstyrrelse og selvskade
Læs mere

Psykiatrifonden

Rådgivning og støttetilbud om psykisk sygdom og diagnoser
Læs mere

Trin for trin Byg et brev

Hvis det er svært at sige noget ansigt-til-ansigt, kan det være nemmere at skrive det ned. Her kan du bygge et brev, som du kan sende til den person, du gerne vil have til at hjælpe dig.

Skriv et brev, sæt ord på det, der er svært at sige. Vi har lavet en guide, der hjælper dig med at skrive de tanker ned, som er svære at fortælle.

Ring

Ring til bisidningen på nummer 35 55 55 56.

SMS

Send SMS til BørneTelefonen på nummer 116111.

Ring

Ring til BørneTelefonen på nummer 116111.

Chat
Chat
Gruppechat
Gruppechat