Sådan kan du kontakte BørneTelefonen

Brev

Jeg er virkelig bange

Hej!

Mange nætter ligger jeg bare og græder! Jeg har kun et ønske og det er at der bliver fred på jorden. Jeg er virkelig bange, for at jeg dør! at en står bag døren og skyder mig!

Vær aften skal jeg altid have lyset tændt fordi så kan jeg se hvis der kommer nogle. Jeg er ikke tryk. Alle dem der dør af sult eller krig eller er på flugt hvor det ikke lykkes at komme væk det knuser mit hjerte!

Jeg kan ikke holde ud at folk lider. Jeg kan ikke forstå at vi ikke bare kan skabe fred.

Pige, 12 år
Svar fra

Børnetelefonen

Kære du

Tak for dit brev. Jeg kan høre, at der kommer nogle rigtig tunge tanker til dig. Det er super godt, at du har skrevet. Jeg håber, at svaret kan give dig noget hjælp.

Dit brev giver mig det indtryk, at du er en følsom men også meget omsorgsfuld pige, der tænker rigtig meget på, hvordan andre har det. Det er vigtigt, at du nu giver andre mulighed for at hjælpe dig, så de grimme tanker ikke får lov til at styre dit liv.

Jeg tænker, det vigtigste er, at du får delt dine tanker med nogen. Tanker får ikke lov til at fylde lige så meget i hovedet, hvis de bliver sagt højt til andre. Måske kender du allerede den følelse at få nogle ubehagelige tanker væk ved at sige dem højt? Er der nogen, der ved, at de tunge tanker kommer om aftenen? Ved dine forældre det mon? Hvad siger de til dig? Det kan være, at de lægger mærke til, at lyset skal være tændt om aftenen?

Jeg kan forestille mig, at du kan være træt nogle dage, hvis du har svært ved at falde i søvn og nogle nætter ligger og græder. Måske har en af dine lærere eller forældre lagt mærke til det?

Der er også den mulighed at tale med skolens sundhedsplejerske om det. Hun kan være god at tale med, fordi hun er vant til at tale om mange forskellige ting med børn og unge. Du er ikke det eneste barn, der mærker de tunge tanker, så det kan sagtens være, at sundhedsplejersken har talt med andre børn, der har det på samme måde som dig.

Hvis du synes, at det kan være svært at komme i gang med sådan en snak, så kan du begynde med at vise dit brev. Det fortæller rigtig godt, hvad det er for tanker, der kommer til dig, og hvordan de påvirker dig.

Jeg bliver nysgerrig efter, om du ved, hvorfra tankerne om alt det grimme kommer? Jeg tænker på, om det er fra tv, internettet eller aviser? Hvis det er nogle bestemte steder fra, du får din viden, så skal du måske undgå det i en periode.

En anden hjælp kan være at få noget modvægt til alle de triste historier. Du kan fx fokusere på de tilfælde, hvor folk kommer væk fra krig og ufred og får et godt liv. De er der også, selv om de nogle gange drukner i alle de triste historier.

Jeg har nu givet dig nogle forskellige ideer til, hvad du kan gøre. Det kan være, at du har lyst til at tale mere om ideerne. Du er altid meget velkommen til at ringe eller sms´e til BørneTelefonen på 116 111 eller chatte med os.

De kærligste hilsner fra BørneTelefonen 

Få endnu flere råd, hvis du er Bange, utryg eller angst

Alle mennesker oplever at være bange mange gange gennem livet. Men hvis man er bange eller angst for ting, som slet ikke er farlige, eller hvis frygten for meget, er det vigtigt, at man får noget hjælp.

Nogle oplever at være bange for noget bestemt som fx eksamensangst, angsten for edderkopper eller at være bange for at flyve.

Det kan også være, det er lidt svært at sige, hvad man helt præcist er bange for. Måske det bare er en følelse af uro og utryghed i kroppen.

Her på siden kan få gode råd eller du kan lave din egen find ro plan. Du kan også læse andre børns breve og BørneTelefonens svar.

Ring

Ring til bisidningen på nummer 35 55 55 56.

SMS

Send SMS til BørneTelefonen på nummer 116111.

Ring

Ring til BørneTelefonen på nummer 116111.

Chat
Chat
Gruppechat
Gruppechat